Οδηγίες για μια ασφαλή Κολλεγιακή χρονιά

Στο πλαίσιο της τακτικής που ακολουθείται τόσο διεθνώς όσο και στη χώρα μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας, τα μέτρα περιορισμού εγκαταλείπονται και η προστασία του συνόλου βασίζεται πλέον στην ατομική ευθύνη.

Το Κολλέγιο θα συνεχίσει να τηρεί κατά γράμμα τα μέτρα της Πολιτείας, με μόνιμο ή έκτακτο χαρακτήρα, με στόχο την προστασία της υγείας των μαθητών, των εκπαιδευτικών και του λοιπού προσωπικού και γενικότερα όσων επισκέπτονται τις εγκαταστάσεις του. Η συνδρομή όλων σε αυτήν την προσπάθεια είναι απαραίτητη για να διατηρήσουμε το Σχολείο μας ένα ασφαλές περιβάλλον.

Με την έναρξη του νέου σχολικού έτους, το Σχολείο επιστρέφει στην απόλυτη κανονικότητα, με όλα τα μαθήματα του ωρολογίου προγράμματος, τα απογευματινά προγράμματα και τις εκδηλώσεις, καθώς και τα μαθήματα του Προγράμματος Επιμόρφωσης Ενηλίκων να γίνονται δια ζώσης.

Η χρήση προστατευτικής μάσκας συστήνεται έντονα, ειδικά στους εσωτερικούς χώρους και σε περιπτώσεις συγχρωτισμού.

Όταν θα παρατηρείται έξαρση κρουσμάτων COVID-19, τα μέτρα προστασίας θα επανέρχονται ή θα αναπροσαρμόζονται.

Ο συντονισμός των μέτρων που λαμβάνονται στο Σχολείο γίνεται από την Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΕΕΙ) σε στενή συνεργασία με την Ιατρική Υπηρεσία. Η σχετική εσωτερική πολιτική του ΕΕΙ προσαρμόζεται διαρκώς, σύμφωνα με την πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων και τις εκάστοτε οδηγίες και κατευθύνσεις της Πολιτείας. 

 

Επιστροφή στο Σχολείο  

 • Κατά την ημέρα έναρξης των μαθήματων του σχολικού έτους 2022-2023, Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου, συστήνεται έντονα όλοι οι μαθητές να προσκομίσουν αρνητική αυτοδιαγνωστική δοκιμασία για COVID-19 (αρνητικό self-test).
 • Η χρήση προστατευτικής μάσκας συστήνεται έντονα, ειδικά στους εσωτερικούς χώρους και σε περιπτώσεις συγχρωτισμού.
 • Αν το παιδί σας εμφανίσει ύποπτη συμπτωματολογία, ακόμη και ήπια, είναι θεμελιώδες να μην προσέλθει στο σχολείο. Παρακαλούμε να ελέγχετε τα παιδιά σας για συμπτώματα καθημερινά.
 • Αν ένας μαθητής παρουσιάσει συμπτώματα στο σχολείο, θα απομονώνεται άμεσα. Παρακαλούμε θερμά να τον παραλαμβάνετε το συντομότερο δυνατό.
 • Στην περίπτωση εμφάνισης συμπτωματολογίας, συστήνεται λήψη ιατρικής συμβουλής και διενέργεια του ενδεικνυόμενου διαγνωστικού ελέγχου.
 • Είναι ευνόητο ότι σε περίπτωση θετικού κρούσματος θα τηρούνται αυστηρά οι προβλεπόμενες από τον ΕΟΔΥ οδηγίες: «…εφαρμόζονται τα μέτρα απομόνωσης που ισχύουν για τον γενικό πληθυσμό, δηλαδή παραμονή σε απομόνωση επί πέντε ημέρες τουλάχιστον και αποφυγή επαφής με άλλα άτομα. Μετά την πάροδο πέντε ημερών απομόνωσης και εφόσον δεν υπάρχουν συμπτώματα ή τα συμπτώματα μετά το πενθήμερο βελτιώνονται με πλήρη υποχώρηση του πυρετού για ένα 24ωρο χωρίς τη χρήση αντιπυρετικών, διακοπή απομόνωσης. Επιστροφή στο σχολείο με υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλής μάσκας για τουλάχιστον άλλες πέντε ημέρες από την λήξη της απομόνωσης».
 • Ο πλήρης και έγκαιρος εμβολιασμός κατά της COVID-19, σύμφωνα με τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, συστήνεται σε μαθητές και προσωπικό. Επιπλέον, δεδομένου ότι κατά τη φετινή χρονιά είναι πιθανή η έξαρση της εποχικής γρίπης, σας προτρέπουμε να λάβετε οδηγίες από τον προσωπικό σας ιατρό σε σχέση με την αναγκαιότητα εμβολιασμού κατά της γρίπης, τόσο για εσάς όσο και για τα παιδιά σας. Ο ιατρός σας είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την συνταγογράφηση του εμβολίου.

 

Καθ΄ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους:

 • Θα υποστηρίζουμε θερμά την απόφαση των παιδιών που επιθυμούν να φορούν μάσκα προστασίας.
 • Θα συνεχίσουμε την επιμελή καθαριότητα και τον άριστο αερισμό όλων των χώρων.
 • Θα φροντίσουμε να υπάρχουν διαθέσιμα αντισηπτικά και θα προτρέπουμε τους μαθητές να πλένουν τα χέρια τους ή να χρησιμοποιούν αντισηπτικό σωστά και συχνά.
 • Θα παρακολουθούμε στενά τη νοσηρότητα στους μαθητές, με σκοπό την έγκαιρη διαπίστωση έξαρσης και την πιθανή λήψη έκτακτων μέτρων.

 

 

 

 

Χρήσιμα Έγγραφα