ΔΚΑ - Συμμετοχή του Σχολείου μας στα Posidonia 2026

Ιουν 12, 2026, 12:03 μμ by Λεωνίδας Κέππας

Την Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2026, το Σχολείο μας είχε την τιμή να συμμετάσχει στη διεθνή ναυτιλιακή έκθεση Posidonia 2026, εκπροσωπώντας την αξία της βιωματικής μάθησης και της σύνδεσης της εκπαίδευσης με την ελληνική ναυτιλιακή παράδοση.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης του προγράμματος «Adopt a Ship», η μαθήτρια της 6ης Δημοτικού, Αμαλία Μεσσάρη, πρωταγωνίστησε εκπροσωπώντας τους μαθητές και τις μαθήτριες μας. Με ιδιαίτερη ωριμότητα και ενθουσιασμό, η Αμαλία είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει απευθείας με τον Καπετάνιο Γεώμηλο. Μέσα από τις εύστοχες ερωτήσεις της, ανέδειξε το ενδιαφέρον των συμμαθητών και συμμαθητριών της για τη ζωή στη θάλασσα και τον κρίσιμο ρόλο της ναυτιλίας, προσφέροντας μια ξεχωριστή στιγμή στην εκδήλωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Δημοτικό Κολλεγίου Αθηνών αποτελεί σταθερό συνοδοιπόρο του «Adopt a Ship» από την πρώτη χρονιά εφαρμογής του προγράμματος στην Ελλάδα, το 2019. Μέσα από τη συγκεκριμένη δράση, το μάθημα της Γεωγραφίας ζωντανεύει και αποκτά βιωματικό χαρακτήρα.Τα παιδιά δεν μαθαίνουν απλώς για λιμάνια, ωκεανούς και συντεταγμένες μέσα από έναν χάρτη, αλλά παρακολουθούν πραγματικά δρομολόγια και συνδέουν τη θεωρία με τον πραγματικό κόσμο. Η μακροχρόνια αυτή συμμετοχή υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας να προσφέρουμε ευκαιρίες που «ταξιδεύουν» τα παιδιά πέρα από τα σχολικά βιβλία, αναπτύσσοντας δεξιότητες διερεύνησης, κριτική σκέψη και αγάπη για τη ναυτιλιακή μας κληρονομιά.

Load more comments
Comment by from

Τι είναι Ποίηση;

Η ποίηση, αν και δεν διαβάζεται συχνά, είναι άκρως σημαντική για τον σύγχρονο κόσμο. Πολλοί την χαρακτηρίζουν ως πράξη εμπιστοσύνης και θεωρείται απαραίτητη για την πνευματική ικανοποίηση ενός ανθρώπου. Είναι «τροφή για σκέψη» και πιστεύω πως χωρίς την ποίηση κυριαρχεί η δυστυχία στη ζωή, καθώς γίνεται μονότονη.

Περισσότερα