Έκθεση IB DP Arts 2026

Απρ 6, 2026, 11:59 πμ by Αμαλία-Ιωάννα Ζαούση

Την Πέμπτη, 2 Απριλίου 2026 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Έκθεσης Τεχνών των μαθητών του 2ου έτους του International Baccalaureate Diploma Programme του Κολλεγίου Ψυχικού στο νέο κτίριο «Χαράλαμπος Βελλής» του Νηπιαγωγείου Ι.Μ. Καρράς. Οι μαθητές παρουσίασαν έργα που εκπόνησαν κατά τα τελευταία δύο στο πλαίσιο των μαθημάτων των Εικαστικών Τεχνών, της Μουσικής, του Φιλμ και του Θεάτρου.  

Πρόκειται για την επίσημη έκθεση που πραγματοποιούν οι τελειόφοιτοι του IB DP Arts, με έργα που αντικατοπτρίζουν τη δική τους ματιά στον σύγχρονο κόσμο. Αποτελείται από ξεχωριστές εκθέσεις για κάθε μαθητή, τις οποίες έχουν επιμεληθεί οι ίδιοι.

Τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση καλωσόρισαν ο Διευθυντής/ President του Κολλεγίου Αθηνών Καθηγητής Σπύρος Ν. Πολλάλης, η Διευθύντρια των Προγραμμάτων IB κ. Ελένη Βασιλείου, ο Συντονιστής του IB DP κ. Αντώνιος Αποστόλου και η Διασχολική Προϊσταμένη Καλλιτεχνικών του Κολλεγίου και ΙΒ DP Arts Subject Group Coordinator κ. Βικτωρία Καρβούνη.

Load more comments
Comment by from

Τι είναι Ποίηση;

Η ποίηση, αν και δεν διαβάζεται συχνά, είναι άκρως σημαντική για τον σύγχρονο κόσμο. Πολλοί την χαρακτηρίζουν ως πράξη εμπιστοσύνης και θεωρείται απαραίτητη για την πνευματική ικανοποίηση ενός ανθρώπου. Είναι «τροφή για σκέψη» και πιστεύω πως χωρίς την ποίηση κυριαρχεί η δυστυχία στη ζωή, καθώς γίνεται μονότονη.

Περισσότερα