ΔΚΨ - Παρουσίαση του κ. Ανανιάδη με θέμα τη Συνοικία - 2α τάξη

Φεβ 20, 2026, 14:43 μμ by Μαρίνος Καρατζάς

Ο κ. Γιάννης Ανανιάδης, αρχιτέκτονας και μπαμπάς του Σχολείου μας, επισκέφθηκε τους μαθητές και τις μαθήτριες της 2ας τάξης και μίλησε για τη συνοικία, τα χαρακτηριστικά και τα τοπόσημά της, όπως η Ακρόπολη και οι εκκλησίες από τις οποίες οι συνοικίες μπορούν να πάρουν και το όνομά τους.

Μας παρουσίασε την πόλη από ψηλά για να κατανοήσουμε τον σχεδιασμό και την οργάνωσή της, αναφέρθηκε σε διατηρητέους και σύγχρονους οικισμούς, στους κανόνες δόμησης και στη σημασία της κλίμακας. 

Τέλος, μίλησε για την ιδανική συνοικία που σίγουρα χρειάζεται  ισότητα και πράσινο και ολοκλήρωσε με ένα παιχνίδι, όπου τα παιδιά σχεδίασαν τη δική τους «τέλεια» συνοικία.

 

Load more comments
Comment by from

Τι είναι Ποίηση;

Η ποίηση, αν και δεν διαβάζεται συχνά, είναι άκρως σημαντική για τον σύγχρονο κόσμο. Πολλοί την χαρακτηρίζουν ως πράξη εμπιστοσύνης και θεωρείται απαραίτητη για την πνευματική ικανοποίηση ενός ανθρώπου. Είναι «τροφή για σκέψη» και πιστεύω πως χωρίς την ποίηση κυριαρχεί η δυστυχία στη ζωή, καθώς γίνεται μονότονη.

Περισσότερα