Χριστούγεννα και Διάθεση βιβλίων στη Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κολλεγίου Ψυχικού

Μαϊ 19, 2025, 16:25 μμ by Ευγενία Χαμζάι

Η μαγεία των Χριστουγέννων δεν άργησε να φτάσει στη Βιβλιοθήκη μας! Με πολύ κέφι, δημιουργικότητα και τη βοήθεια μικρών και μεγάλων, στολίσαμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας, που φωτίστηκε με λαμπάκια, στολίδια και παιδικές κατασκευές. Βγάλαμε από τα ράφια τα αγαπημένα μας χριστουγεννιάτικα βιβλία και τα τοποθετήσαμε σε ξεχωριστή θέση, περιμένοντας τους μικρούς αναγνώστες να ταξιδέψουν μέσα από τις σελίδες τους.

Η δράση  φιλαναγνωσίας «Διάθεση μεταχειρισμένων βιβλίων» που διήρκεσε από τις 18 έως τις 22 Δεκεμβρίου 2023 σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν με χαρά στο κάλεσμα της Βιβλιοθήκης.  Είχαν τη δυνατότητα να επισκέπτονται στα διαλείμματα τη Βιβλιοθήκη και να προμηθεύονται βιβλία.

Τι είναι Ποίηση;

Η ποίηση, αν και δεν διαβάζεται συχνά, είναι άκρως σημαντική για τον σύγχρονο κόσμο. Πολλοί την χαρακτηρίζουν ως πράξη εμπιστοσύνης και θεωρείται απαραίτητη για την πνευματική ικανοποίηση ενός ανθρώπου. Είναι «τροφή για σκέψη» και πιστεύω πως χωρίς την ποίηση κυριαρχεί η δυστυχία στη ζωή, καθώς γίνεται μονότονη.

Περισσότερα