ΔΚΨ - Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: Ταΐστρες για πουλιά - 2α τάξη

Φεβ 11, 2025, 08:39 πμ by Μαρίνος Καρατζάς

Οι μαθητές/-τριες της 2ας τάξης του ΔΚΨ είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα κατασκευής ταϊστρών για τα πουλιά, με στόχο να τα βοηθήσουν να βρίσκουν τροφή κατά τη δύσκολη χειμερινή περίοδο.

Μέσα από τη δράση αυτή, τα παιδιά έμαθαν τη σημασία της φροντίδας των ζώων και τη διατήρηση της φυσικής ισορροπίας, ενώ συνδέθηκαν δημιουργικά με τη διαθεματική ενότητα του ΡΥΡ που εξετάζει τον τρόπο που μοιραζόμαστε τον πλανήτη.

Το πρόγραμμα αυτό αποτέλεσε μια εξαιρετική ευκαιρία για βιωματική μάθηση, καλλιεργώντας παράλληλα την περιβαλλοντική ευαισθησία των μαθητών/-τριών.

 

Load more comments
Comment by from

Τι είναι Ποίηση;

Η ποίηση, αν και δεν διαβάζεται συχνά, είναι άκρως σημαντική για τον σύγχρονο κόσμο. Πολλοί την χαρακτηρίζουν ως πράξη εμπιστοσύνης και θεωρείται απαραίτητη για την πνευματική ικανοποίηση ενός ανθρώπου. Είναι «τροφή για σκέψη» και πιστεύω πως χωρίς την ποίηση κυριαρχεί η δυστυχία στη ζωή, καθώς γίνεται μονότονη.

Περισσότερα