ΔΚΨ- Δράσεις του Γαλλικού τμήματος / Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας και Αλληλογραφία 6ης τάξης

Δεκ 10, 2024, 13:52 μμ by Μαρίνος Καρατζάς
  • Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας 

Τα τμήματα γαλλικών 4ης και 5ης τάξης του ΔΚΨ της κ. Ζαρμπώνη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με αναπηρία  (3 Δεκεμβρίου) και αξιοποιώντας το υλικό του Υπουργείου Παιδείας, Θρησευμάτων και Αθλητισμού, μίλησαν στα γαλλικά για τη συμπερίληψη και την ενσυναίσθηση. Αναφέρθηκαν στις αξίες του σεβασμού, της φιλίας, της αλληλεγγύης, της αγάπης και της ισοτιμίας στον χώρο της Παιδείας, αλλά και της κοινωνίας ευρύτερα. Προϊόντα της διαδραστικής συζήτησής τους αποτελούν οι αφίσες των μαθητών.

  • Αλληλογραφία 6ης τάξης 

Οι μαθητές/-τριες της 6ης τάξης γαλλικών του ΔΚΨ  (κ. Λινάρδου), συνεχίζοντας την όμορφη συνεργασία που έχει ξεκινήσει από την αρχή της χρονιάς με το σχολείο « Ευρωπαϊκό Πρότυπο», ετοίμασαν Χριστουγεννιάτικα στολίδια με γαλλικές ευχές για να τα χαρίσουν στους συμμαθητές/-τριες τους.

 

Joyeux Noël et Bonne Année!!🎄

 

Load more comments
Comment by from

Τι είναι Ποίηση;

Η ποίηση, αν και δεν διαβάζεται συχνά, είναι άκρως σημαντική για τον σύγχρονο κόσμο. Πολλοί την χαρακτηρίζουν ως πράξη εμπιστοσύνης και θεωρείται απαραίτητη για την πνευματική ικανοποίηση ενός ανθρώπου. Είναι «τροφή για σκέψη» και πιστεύω πως χωρίς την ποίηση κυριαρχεί η δυστυχία στη ζωή, καθώς γίνεται μονότονη.

Περισσότερα