Προσωπικότητα του μήνα- Co-founder of Google Maps

Μαρ 23, 2022, 11:49 πμ by Βίκυ Νομπιλάκη
Στο πλαίσιο επεξεργασίας της Διαθεματικής Ενότητας Έρευνας «Πού βρισκόμαστε στο χώρο και τον χρόνο», με κεντρική ιδέα «Οι χώροι μπορούν να χρησιμοποιηθούν με δημιουργικούς τρόπους», οι μαθητές των τμημάτων Δελφίνι, Συναγρίδα και Τσιπούρα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παρουσίαση του κ. Lars Rasmussen, computer scientist και co-founder της Google Maps. Ο κ. Rasmussen, μας μίλησε για τους χάρτες και για το πώς αυτοί εξελίχθηκαν κατά τη διάρκεια των ετών, φτάνοντας στη σημερινή ψηφιακή τους μορφή. Οι μαθητές διάλεξαν αγαπημένους τους προορισμούς και «ταξίδεψαν» σε αυτούς μέσα από την εφαρμογή της Google. Τέλος, μέσα από την εφαρμογή, οι μαθητές θέλησαν να «ταξιδέψουν» ως την μακρινή Ουκρανία και να στείλουν το δικό τους μήνυμα αγάπης και ειρήνης, τραγουδώντας το “Imagine” του John Lennon!


Οι μαθητές μέσα από την παραπάνω διαδικασία εξάσκησαν δεξιότητες αυτοδιαχείρισης (Self- management skills) και επικοινωνίας (Communication skills). Τον ευχαριστούμε θερμά!
Load more comments
Comment by from

Τι είναι Ποίηση;

Η ποίηση, αν και δεν διαβάζεται συχνά, είναι άκρως σημαντική για τον σύγχρονο κόσμο. Πολλοί την χαρακτηρίζουν ως πράξη εμπιστοσύνης και θεωρείται απαραίτητη για την πνευματική ικανοποίηση ενός ανθρώπου. Είναι «τροφή για σκέψη» και πιστεύω πως χωρίς την ποίηση κυριαρχεί η δυστυχία στη ζωή, καθώς γίνεται μονότονη.

Περισσότερα