Αγιασμός των Υδάτων στο Κολλέγιο Αθηνών

Ιαν 19, 2022, 16:49 μμ by Αμαλία-Ιωάννα Ζαούση

Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε στο Σχολείο μας, Αγιασμός των Υδάτων στα Κολυμβητήρια του Κολλεγίου, με τη συμμετοχή μαθητών Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

Την Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2022 τελέσθηκε ο αγιασμός στο Κολυμβητικό Κέντρο «Αλεξάνδρα Προκοπίου» - Κολυμβητήριο «Τζων Α. Γαβριήλ» στο Ψυχικό για το Γυμνάσιο και το Λύκειο και τη Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022 τελέσθηκε ο αγιασμός στο Κολυμβητήριο «Αθηνούλα Μαρτίνου» στην Κάντζα για το Δημοτικό.

Τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, οι πατέρες του Σχολείου τέλεσαν τον αγιασμό, με παρευρισκόμενους μόνο μέλη της Διεύθυνσης και της Διοίκησης του Κολλεγίου και τους 8 μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου που βούτηξαν για να πιάσουν τον σταυρό.

Η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αννίκα Παπαντωνίου και ο Διευθυντής/President του Κολλεγίου Αθηνών Καθηγητής Κώστας Συνολάκης '75 προσέφεραν αναμνηστικά δώρα στους μαθητές. Ο κ. Συνολάκης ευχήθηκε για τη νέα χρονιά, εκφράζοντας την ελπίδα ότι του χρόνου στον Αγιασμό των Υδάτων στο Κολλέγιο θα μπορούν να παρευρεθούν και να συμμετάσχουν όλοι οι μαθητές. 

Load more comments
Comment by from

Τι είναι Ποίηση;

Η ποίηση, αν και δεν διαβάζεται συχνά, είναι άκρως σημαντική για τον σύγχρονο κόσμο. Πολλοί την χαρακτηρίζουν ως πράξη εμπιστοσύνης και θεωρείται απαραίτητη για την πνευματική ικανοποίηση ενός ανθρώπου. Είναι «τροφή για σκέψη» και πιστεύω πως χωρίς την ποίηση κυριαρχεί η δυστυχία στη ζωή, καθώς γίνεται μονότονη.

Περισσότερα