Έργα Τέχνης εμπνευσμένα από τις σημαίες Ελλάδος – ΗΠΑ στο Μπενάκειο

Απρ 6, 2017, 00:00 πμ by Vicky Anastassini
Η φωτογράφος Ζέττα Αντσακλή επισκέφθηκε την Πέμπτη 6 Απριλίου το Κολλέγιο και συνομίλησε με μαθητές με αφορμή τη δωρεά προς το Κολλέγιο δύο έργων της

Η φωτογράφος Ζέττα Αντσακλή επισκέφθηκε την Πέμπτη 6 Απριλίου το Κολλέγιο και συνομίλησε με μαθητές με αφορμή τη δωρεά προς το Κολλέγιο δύο έργων της που είναι εμπνευσμένα από τις σημαίες της Ελλάδος και των ΗΠΑ και έχουν τοποθετηθεί στον 1ο όροφο του Μπενάκειου Διδακτηρίου.
Το κεντρικό θέμα, ένας κοινός ουρανός και μια απέραντη θάλασσα, ενώνουν Ελλάδα και Αμερική για να δημιουργήσουν τη σειρά έργων – installations: «Together as one». 
Αποτελούνται από συνθέσεις 30 διαφορετικών φωτογραφιών πάνω σε αλουμίνιο. Σύμφωνα με την καλλιτέχνιδα, τα έργα στέλνουν ένα μήνυμα μέσω της τέχνης στον θεατή για τη μακρόχρονη και επιτυχημένη σχέση των δύο χωρών προς όφελος του Κολλεγίου.

Load more comments
Comment by from

Τι είναι Ποίηση;

Η ποίηση, αν και δεν διαβάζεται συχνά, είναι άκρως σημαντική για τον σύγχρονο κόσμο. Πολλοί την χαρακτηρίζουν ως πράξη εμπιστοσύνης και θεωρείται απαραίτητη για την πνευματική ικανοποίηση ενός ανθρώπου. Είναι «τροφή για σκέψη» και πιστεύω πως χωρίς την ποίηση κυριαρχεί η δυστυχία στη ζωή, καθώς γίνεται μονότονη.

Περισσότερα