Σας ευχαριστούμε για τη στήριξή σας!

Μαθητική ομάδα του Δημοτικού Σχολείου Κολλεγίου Αθηνών συγκεντρώνει χρήματα για τη δημιουργία σχολείου στο χωριό Κyereben 2, κοντά στην τεχνητή λίμνη Βόλτα στην Γκάνα της Αφρικής. Το χωριό βρίσκεται ανάμεσα στα χωριά Κyereben 1 και 3 (δείτε την τοποθεσία στο Google maps) και έχει 600 περίπου κατοίκους. Χτίστηκε κοντά στη λίμνη για να είναι πιο εύκολη η πρόσβαση των κατοίκων σε νερό. Η κοινότητα του Keyreben 2 είναι φτωχή, χωρίς ρεύμα και τα περισσότερα σπίτια είναι από άχυρα. Tο σχολείο που ήδη υπάρχει είναι πολύ μικρό για να στεγάσει τους 250 περίπου μαθητές που φοιτούν σε αυτό.

Στόχος μας είναι να καταφέρουμε να φτιάξουμε τρεις αίθουσες ακόμα και ένα γραφείο εκπαιδευτικών. Οι μαθητές μας, όπως και την περσινή χρονιά, θα συνεργαστούν στενά με την εθελόντρια Στέφανη Γρηγορίου από την Κύπρο, η οποία θα επιβλέψει το έργο στην Γκάνα και θα συνδέεται ζωντανά με τους μαθητές για να μπορούν να παρακολουθούν τις εξελίξεις και να συνδιοργανώσουν δράσεις με το σχολείο της περιοχής.

Ας στηρίξουμε την προσπάθεια των μαθητών μας να χτίσουν ένα σχολείο στην Γκάνα!

Το χρηματικό ποσό που απαιτείται για την αποπεράτωση του έργου που θα αλλάξει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων της περιοχής είναι περίπου 6.000 ευρώ. Το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί την Άνοιξη 2024.  

 

Μέσα από αυτήν την προσπάθεια, οι μαθητές μας συμμετέχουν παράλληλα στο Annual Fund  του Σχολείου μας. Το ποσό που θα προκύψει μετά την κάλυψη των αναγκών του έργου θα στηρίξει το Πρόγραμμα Υποτροφιών για την Οικονομική Ενίσχυση συμμαθητών και των οικογενειών τους στις περιπτώσεις που υπάρχει ανάγκη.

Η ομάδα

Η μαθητική ομάδα που υλοποιεί τη δράση αποτελείται από 17 μαθητές 3ης και 4ης Δημοτικού, μέλη του Ομίλου Περιβάλλοντος και Κηπουρικής 2023-2024 και δύο εκπαιδευτικούς, υπεύθυνους για τον Όμιλο. 

Παρακάτω τα μέλη της ομάδας με αλφαβητική σειρά: 

Αρυάνα Ρεΐνα Αλεξανδράτου 
Στέφανος Βαλασάκης 
Ευθύμιος Βαρελάς 
Άγγελος Βλάχος 
Ευστάθιος Γκενεράλης 
Λέων Δεπόλας
Μάριος Καραγιάννης
Πιερ Παύλος Κοταλακίδης
Πέτρος Μακρινός 
Αλέξανδρος Μανιάτης 
Φίλιππος Θησέας Μάνος 
Σοφία Μανωλάκη
Γεώργιος Νικολακόπουλος
Αλέξανδρος Πετράκης 
Βασίλειος Ρουσσάκης
Βασίλειος Σπηλιόπουλος 
Φαίδων Σταυρίδης 

Υπεύθυνοι Ομίλου: Μαριάνθη Γιαννακοπούλου & Γρηγόρης Τζουβίστας

Αποστολή & όραμα της ομάδας

Η αποστολή της ομάδας είναι η εξεύρεση πόρων που θα εξασφαλίσουν σε χωριά της Αφρικής πρόσβαση σε καθαρό νερό και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης αλλά και ισότητα στην εκπαίδευση. H ομάδα μας εμπνέεται κάθε χρόνο δράσεις  που αποσκοπούν στην αλλαγή της καθημερινότητας ανθρώπων στην Γκάνα. 

Το όραμα της ομάδας είναι να υπάρχει κάθε χρόνο μια δράση σε χώρες της Αφρικής ώστε να μπορούμε σαν σχολική κοινότητα να ενισχύουμε την περιβαλλοντική μας συνείδηση και να κάνουμε πράξη τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης. Στόχος αυτής της χρονιάς είναι ο 4ος κατά σειρά με τίτλο «Ποιότητα στην Εκπαίδευση» και θα μας βοηθήσει να μειώσουμε το οικολογικό μας αποτύπωμα και να αυξήσουμε το ανθρώπινο αποτύπωμα, αυτό της αλληλεγγύης και της συνεισφοράς σε όλους τους πολίτες του κόσμου. 

Δείτε περισσότερα για την περσινή σχετική πρωτοβουλία Γκάνα 2023: Γεώτρηση στο χωριό Ekoso

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την εκπαιδευτικό, υπεύθυνη του Ομίλου Περιβάλλοντος και Κηπουρικής 2023-2024 Μαριάνθη Γιαννακοπούλου (Κ: 6976436153, E: [email protected]).

Κάθε δωρεά ενδυναμώνει τους μαθητές μας.

  Για να κάνετε τη δωρεά σας: 

  • με κάρτα, παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα
  • με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό δείτε εδώ.

  Οι πληροφορίες που παρέχετε θα χρησιμοποιηθούν για την έκδοση και αποστολή της απόδειξης δωρεάς καθώς και για την αναγνώριση της στήριξής σας με βάση τη συγκατάθεσή σας (όπου έχει εφαρμογή). Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία χρησιμοποιώντας ελληνικούς χαρακτήρες και πεζοκεφαλαία. Τα πεδία που σημειώνονται με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.

  Σκοπός δωρεάς
  Μπορείτε να επιλέξτε να στηρίξετε μία επιμέρους κατηγορία του Προγράμματος Υποτροφιών:
  Μπορείτε να επιλέξτε να στηρίξετε ένα επιμέρους Πρόγραμμα (αν δεν επιλέξετε κατηγορία, η δωρεά σας θα στηρίξει Προγράμματα όπου υπάρχει ανάγκη):

  Annual Fund: Το Annual Fund είναι μία συστηματική συλλογική προσπάθεια κινητοποίησης της συμμετοχής των μελών της Κολλεγιακής οικογένειας στη στήριξη του Προγράμματος Υποτροφιών για την Οικονομική Στήριξη μαθητών.

  Μπορείτε να στηρίξετε έναν ή περισσότερους Κολλεγιακούς δρομείς. Δείτε τη λίστα των Κολλεγιακών δρομέων 2023 εδώ. Αν υποστηρίζετε περισσότερους τους ενός δρομείς, παρακαλούμε σημειώστε το ποσό που αντιστοιχεί σε κάθε δρομέα άλλως το συνολικό ποσό θα διανεμηθεί ισότιμα. Οι δρομείς ενημερώνονται για τη στήριξή σας προσωπικά μέσω του νέου για την υπηρεσία μας εργαλείου Power BI.

  Συγκατάθεση για ενημέρωση δρομέα

  Άλλες επιλογές δωρεών: Εάν επιθυμείτε να αναλάβετε μία ονομαστική υποτροφία, να στηρίξετε έργα υποδομής, να στηρίξετε το endowment ή να συζητήσουμε άλλη επιλογή δωρεάς, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Development Office τηλεφωνικά στο +30 210-6798217, 218 ή με email στο [email protected].

  Μπορείτε να δείτε περισσότερα για όλες τις επιλογές δωρεών εδώ.

  Άλλα στοιχεία δωρεάς
  Ποσό δωρεάς*

  Εάν επιθυμείτε να ενημερώσουμε κάποιον/α για τη δωρεά σας εις μνήμην, παρακαλούμε συμπληρώστε τα στοιχεία του/της:

  Εάν επιθυμείτε να ενημερώσουμε κάποιον/α για τη δωρεά σας προς τιμήν ή για ειδική περίσταση, παρακαλούμε συμπληρώστε τα στοιχεία του/της:

  Στοιχεία επικοινωνίας

  Παρακαλούμε συμπληρώστε τα στοιχεία επικοινωνίας με ελληνικούς χαρακτήρες και πεζοκεφαλαία, ακολουθώντας τις οδηγίες. Τα στοιχεία επικοινωνίας σας καταχωρίζονται στη βάση δεδομένων του Ε.Ε.Ι. (ή επικαιροποιούν τα ήδη καταχωρισμένα στοιχεία σας) και χρησιμοποιούνται για τους σκοπούς έκδοσης και αποστολής απόδειξης δωρεάς καθώς και για μελλοντική επικοινωνία για σκοπούς στήριξης του έργου του Σχολείου. Σημειώνουμε ότι από 1/1/2023 η υποβολή δηλώσεων φόρου δωρεών γίνεται ηλεκτρονικά. Τη διαδικασία αυτή θα κάνουμε εμείς (Ε.Ε.Ι.) ως δωρεοδόχοι και θα πρέπει αντίστοιχα οι δωρητές να κάνουν την ηλεκτρονική αποδοχή-επικύρωση. Μετά την υποβολή της δήλωσης θα λαμβάνουν από την ΑΑΔΕ, στο email που οι ίδιοι έχουν δηλώσει στην πλατφόρμα, σχετική ειδοποίηση για την αποδοχή. Για οποιαδήποτε αλλαγή/επικαιροποίηση στο μέλλον μπορείτε να επικοινωνήσετε στο [email protected].

  Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

  Θα ήθελα κάνω τη δωρεά μου

  Άτομο επικοινωνίας εντός επιχείρησης / οργανισμού

  Σχέση με το Κολλέγιο*

  Κάθε δωρεά αποφοίτου προσμετράται στο σύνολο των δωρεών της τάξης του/της. Οι Class Agents της τάξης δύνανται να ενημερωθούν για τη στήριξη των συμμαθητών τους στο Πρόγραμμα Υποτροφιών και το έργο του Σχολείου εν γένει, προκειμένου να (επανα)σχεδιάσουν τις επαφές που θα πραγματοποιήσουν με την τάξη για τη στήριξη του Σχολείου.

  Δήλωση διαβίβασης επαγγελματικών στοιχείων στον ΣΑΚΑ. Δηλώνω ότι επιθυμώ τη διαβίβαση των επαγγελματικών μου στοιχείων (διεύθυνση εργασίας, τηλέφωνο εργασίας, ηλεκτρονική διεύθυνση) στον ΣΑΚΑ και ως αυτά θα τα επικαιροποιήσω τυχόν στο μέλλον.
  Δήλωση διαβίβασης επαγγελματικών στοιχείων από τον ΣΑΚΑ στο Κολλέγιο. Δηλώνω ότι επιθυμώ τη διαβίβαση των επαγγελματικών μου στοιχείων (διεύθυνση εργασίας, τηλέφωνο εργασίας, ηλεκτρονική διεύθυνση) από τον ΣΑΚΑ στο Κολλέγιο και ως αυτά θα τα επικαιροποιήσω τυχόν στο μέλλον. (η παρούσα δήλωση συλλέγεται για λογαριασμό του ΣΑΚΑ και θα δοθεί στον ΣΑΚΑ προς ενημέρωση της βάσης του και του τρόπου επικοινωνίας – αλληλεπίδρασης με το Κολλέγιο).

  Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

   

  Επιπρόσθετη σχέση με το Κολλέγιο
  Σχέση με το Κολλέγιο*

  Κάθε δωρεά αποφοίτου προσμετράται στο σύνολο των δωρεών της τάξης του/της. Οι Class Agents της τάξης δύνανται να ενημερωθούν για τη στήριξη των συμμαθητών τους στο Πρόγραμμα Υποτροφιών και το έργο του Σχολείου εν γένει, προκειμένου να (επανα)σχεδιάσουν τις επαφές που θα πραγματοποιήσουν με την τάξη για τη στήριξη του Σχολείου.

  Δήλωση διαβίβασης στοιχείων επικοινωνίας στον ΣΑΚΑ. Δηλώνω ότι επιθυμώ τη διαβίβαση των στοιχείων επικοινωνίας μου (τηλέφωνα επικοινωνίας, ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας, διεύθυνση αλληλογραφίας) στον ΣΑΚΑ και ως αυτά θα τα επικαιροποιήσω τυχόν στο μέλλον.
  Δήλωση διαβίβασης στοιχείων επικοινωνίας από τον ΣΑΚΑ στο Κολλέγιο. Δηλώνω ότι επιθυμώ όποιο στοιχείο επικοινωνίας (τηλέφωνα επικοινωνίας, ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας, διεύθυνση αλληλογραφίας) έχω δηλώσει ή επικαιροποιήσω στο μέλλον απευθείας στον ΣΑΚΑ, να διαβιβαστεί/διαβιβάζεται στο Κολλέγιο από τον ΣΑΚΑ. (η παρούσα δήλωση συλλέγεται για λογαριασμό του ΣΑΚΑ και θα δοθεί στον ΣΑΚΑ προς ενημέρωση της βάσης του και του τρόπου επικοινωνίας – αλληλεπίδρασης με το Κολλέγιο).

  Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

   

  Επιπρόσθετη σχέση με το Κολλέγιο

  Συγκατάθεση για ονομαστική αναφορά

  Αναγνωρίζουμε τους δωρητές μας κατόπιν συγκατάθεσής τους —με βάση το ετήσιο συνολικό ποσό των δωρεών τους— στην ετήσια Έκθεση Δωρεών (Report on Giving) στα παρακάτω Giving Societies (Honor Roll of Donors). Αναγράφεται η αδιάλειπτη προσφορά δωρητών για 5 και 10 έτη. H Έκθεση Δωρεών διανέμεται σε ηλεκτρονική και έντυπη μορφή. Για την ονομαστική αναφορά σας στην Έκθεση Δωρεών θα λάβετε ειδική επικοινωνία και φόρμα συγκατάθεσης. Μπορείτε να δείτε την ετήσια Έκθεση Δωρεών 2021-2022 εδώ.

   Giving Societies

  • Emmanuel Benakis Society (100.000 € και άνω)
  • Stephanos & Penelope Delta Society (50.000 € - 100.000 €)
  • Homer Davis Society (20.000 € - 50.000 €)
  • Partners in Education (10.000 € - 20.000 €)
  • Patrons (2.500 € - 10.000 €)
  • Donors (1.000 € - 2.500 €)
  • Supporters (500 € - 1.000 €)
  • Friends (250 € - 500 €)
  • Contributors (1 € - 250 €) Δεν γίνεται ονομαστική αναφορά.

   

  Αναγνωρίζουμε τη συνεισφορά των δωρητών μας κατόπιν συγκατάθεσής τους —ανεξαρτήτως ποσού— στον ψηφιακό «τοίχο» των δωρητών του Annual Fund που είναι διαθέσιμος στην ιστοσελίδα του Κολλεγίου Αθηνών εδώ. Η ονομαστική αναφορά μπορεί να γίνει στο όνομα του δωρητή ή/και του/της συζύγου ή άλλου αγαπημένου προσώπου ή σε εταιρεία/οργανισμό που εκπροσωπεί. Την ονομαστική αναφορά των αποφοίτων συνοδεύει το έτος αποφοίτησης. Το ποσό της δωρεάς δεν δημοσιοποιείται.

  Συγκατάθεση*

  Παρακαλούμε συμπληρώστε σε πεζοκεφαλαία. Εάν είστε απόφοιτος/η σημειώστε έτος αποφοίτησης με ένδειξη γ ή Δ, όπου έχει εφαρμογή.

  Παρακαλούμε συμπληρώστε με λατινικούς χαρακτήρες σε πεζοκεφαλαία. Εάν είστε απόφοιτος/η σημειώστε έτος αποφοίτησης με ένδειξη γ ή Δ, όπου έχει εφαρμογή.

  Σχόλια / Παρατηρήσεις

   

  Το Κολλέγιο Αθηνών (Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα) είναι μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός. Οι δωρεές προς το Κολλέγιο εκπίπτονται από τη φορολογία υπό τις προϋποθέσεις που προβλέπονται από τον νόμο. Oι Trustees of Athens College in Greece είναι Αμερικανικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός, όπως περιγράφεται στις ενότητες 170(c)(2) και 501(c)(3) του Κώδικα Εσωτερικών Εσόδων των Η.Π.Α.

  Χρειάζεστε βοήθεια; Για οποιοδήποτε άλλο ερώτημα ή τεχνικό πρόβλημα, επικοινωνήστε με το Development Office τηλεφωνικά στο +30 210-6798217, 218 ή με email στο [email protected].