Διαδραστικό Ημερολόγιο «Επανάσταση 1821» από την Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κολλεγίου Αθηνών

Διαδραστικό Ημερολόγιο «Επανάσταση 1821» από την Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κολλεγίου Αθηνών

Μαρ 1, 2021

Το 2021 αποτελεί συμβολική χρονιά για όλους τους Έλληνες, καθώς συμπληρώνονται 200 χρόνια ελευθερίας και ανεξαρτησίας του Ελληνικού Κράτους, 200 χρόνια από τότε που γενναίοι και σπουδαίοι άνθρωποι πολέμησαν για το όνειρο μίας ελεύθερης Ελλάδας.

Με αφορμή τη επέτειο της 25ης Μαρτίου, οι βιβλιοθηκονόμοι της Βιβλιοθήκης μας δημιούργησαν ένα Advent Calendar με τίτλο «Επανάσταση 1821». 

Το ημερολόγιο ξεκινά από την 1η Μαρτίου και ολοκληρώνεται την 25η Μαρτίου. Κάθε μέρα παρουσιάζει και κάτι διαφορετικό: ένα στιγμιότυπο μάχης, έναν ήρωα, ένα ενθύμιο, ένα ποίημα, ακόμα και κάποιο τραγούδι της Ελληνικής Επανάστασης.

Οι μαθητές, μπορούν να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το ημερολόγιο από τα Σχετικά Αρχεία. Επιλέγοντας πάνω στην εκάστοτε ημέρα, μεταφέρονται στον χώρο και στον χρόνο, «συναντούν» σπουδαίες προσωπικότητες της ελληνικής ιστορίας, μαθαίνουν για τις μάχες που έλαβαν μέρος και γνωρίζουν το έργο που επιτέλεσαν για την ελευθερία της πατρίδας τους. Το ημερολόγιο αυτό θα το βρείτε αναρτημένο και στην πλατφόρμα MS TEAMS.

Ζώντας κι εμείς σε μια δύσκολη περίοδο της Ιστορίας, αντλούμε έμπνευση από τις πράξεις, αλλά και το ήθος των αγωνιστών. Γινόμαστε κι εμείς, με τον δικό μας τρόπο, ήρωες της σύγχρονης εποχής και προσπαθούμε να διατηρήσουμε το σπουδαιότερο αγαθό, την υγεία. 


Επιστροφή