Βιβλιοθήκη Δ.Κ.Α: Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου "Το Μουσείο των Βιβλίων"

Απρ 2, 2021

Κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο η Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Την ημέρα αυτή, το 1805, γεννήθηκε ο μεγάλος παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν έγινε ο μάγος της αφήγησης των παραμυθιών, δίνοντας στις λέξεις του φτερά που συναρπάζουν τη φαντασία των παιδιών. 

Όλοι εμείς που αγαπάμε τα βιβλία, που αγαπάμε τη μυρωδιά των σελίδων τους, αναπολούμε με ευχαρίστηση εκείνα τα βιβλία  που σημάδεψαν την παιδική μας ηλικία. Πιστεύουμε ότι το ξεφύλλισμα της κάθε σελίδας είναι μια ευκαιρία χαράς, γνώσης και επικοινωνίας. Μια αφορμή για να αισθανθείς και να κατανοήσεις το διαφορετικό. Μια δυνατότητα να ονειρευτείς.

Κάθε χρόνο, ένα διαφορετικό εθνικό τμήμα της της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα (ΙΒΒΥ), ετοιμάζει ένα μήνυμα και μια αφίσα για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Αυτά  διανέμονται σε όλο τον κόσμο, με σκοπό  να εμπνεύσουν στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα. Ταλαντούχοι και ευφάνταστοι συγγραφείς παιδικών βιβλίων, ικανοί και δημιουργικοί εικονογράφοι, που διακρίνονται διεθνώς, κάνουν τη γιορτή αυτή πλούσια (εκθέσεις παιδικού βιβλίου, συναντήσεις μαθητών με συγγραφείς και εικονογράφους, θεατρικές παραστάσεις κ.ά.).

Φέτος, υπεύθυνο είναι το Τμήμα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, το οποίο προέκρινε το ακόλουθο μήνυμα:

«Η μουσική των λέξεων»

Η Βιβλιοθήκη του Σχολείου μας για να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου) δημιούργησε  «ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ». Ένα μουσείο διαφορετικό από τα άλλα! Ένα μουσείο του οποίου τα εκθέματα δίνουν τη δυνατότητα σε κάθε επισκέπτη, μικρό ή μεγάλο, να περιηγηθεί  στις σελίδες αγαπημένων βιβλίων. Οι διαφορετικές του αίθουσες - συλλογές που είναι πλημμυρισμένες με ιστορίες, με λέξεις, με εικόνες και με μουσική, έχουν στόχο να τονίσουν  την αξία των βιβλίων και να ευαισθητοποιήσουν τους μαθητές στην ανάγνωση αυτών.

Για την καλύτερη περιήγησή σας, δημιουργήσαμε έναν ηλεκτρονικό οδηγό ο οποίος σας παρέχει χρήσιμες πληροφορίες για τις αίθουσες – συλλογές του Μουσείου των Βιβλίων.

Πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο μεταφέρεστε αυτόματα στον ηλεκτρονικό οδηγό: https://www.flipsnack.com/BB75CDDD75E/--xmfgmm3xu3.html 

Σας καλούμε λοιπόν να γιορτάσετε μαζί μας το παιδικό βιβλίο και να ανακαλύψουμε  τους ελεύθερους, ανοιχτούς και διάπλατους κόσμους που θα ανοίγονται πάντα μπροστά τους μέσα από τις σελίδες ενός βιβλίου.

Για να το επισκεφθείτε, δεν έχετε παρά να κατεβάσετε το αρχείο στον υπολογιστή σας, να πάτε στις «Λήψεις», να το ανοίξετε και να ξεκινήσετε την περιήγησή σας!

 

Επιστροφή