Εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου

Οκτ 30, 2023

Με θεατρικές παραστάσεις, ομιλίες, μουσική και παρελάσεις ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί στις σχολικές μονάδες του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος για την 28η Οκτωβρίου. Η γαλανόλευκη σημαία είχε την τιμητική της σε πολλούς χώρους του Σχολείου, για να θυμίζει στους μαθητές μας το νόημα της εθνικής επετείου. 

Το Σάββατο, 28 Οκτωβρίου 2023,  ημέρα του ιστορικού ΟΧΙ, πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία η καθιερωμένη παρέλαση των Γυμνασίων - Λυκείων Κολλεγίου Αθηνών και Κολλεγίου Ψυχικού, στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού, στο Π. Ψυχικό.  Η κατάθεση στεφάνου πραγματοποιήθηκε στο Μνημείο Ηρώων της Α’ πλατείας Ψυχικού.

Υπεύθυνοι Καθηγητές παρέλασης:

Λύκειο Κολλεγίου Αθηνών:  κ. Λέττα Σταθοπούλου

Λύκειο Κολλεγίου Ψυχικού: κ. Νικήτας Σμυρνιός

Γυμνάσιο Κολλεγίου Αθηνών: κ. Χρήστος Πολύζος

Γυμνάσιο Κολλεγίου Ψυχικού:  κ. Δημήτρης Σκαρλάτος


Στο Σύνταγμα παρέλασαν οι Σημαιοφόροι - Παραστάτες των Λυκείων Κολλεγίου Αθηνών και Κολλεγίου Ψυχικού.

Σημαιοφόροι – Παραστάτες  Λυκείων – Σύνταγμα:  κ. Βασίλης Μακρής

Την Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου, οι μαθητές του Νηπιαγωγείου «Ιωάννης Μ. Καρράς» παρέλασαν στο προαύλιο του Σχολείου τους κρατώντας ελληνικές σημαίες και στη συνέχεια παρακολούθησαν μουσικοθεατρική δράση στο θεατράκι του Νηπιαγωγείου.

Με μεγάλη χαρά πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά κοινή εορτή στα Δημοτικά Σχολεία στην Κάντζα. Οι μαθητές της 6ης Δημοτικού του Κολλεγίου Αθηνών και του Κολλεγίου Ψυχικού παρέλασαν στο Στάδιο Αλέξανδρος Αθανασιάδης, όπου εκφωνήθηκε ο Πανηγυρικός της Ημέρας από τον εκπαιδευτικό του Δημοτικού Κολλεγίου Αθηνών Σταύρο Καλλιμάνη. Ακολούθησε θεατρική παράσταση από μαθητές της 4ης Δημοτικού Κολλεγίου Αθηνών που παρουσιάσθηκε στο Θέατρο του Λατσείου.

Επιστροφή