Διακρίσεις

1ο Βραβείο στον Διαγωνισμό Κοινωνικής Καινοτομίας

Την 1η θέση στον Πανελλαδικό Διαγωνισμό Κοινωνικής Καινοτομίας 2020 (SIR-Social Innovation Relay), που διοργανώνεται από το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων (Junior Achievement Greece), κατέκτησε ο Όμιλος Νεανικής Επιχειρηματικότητας του Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού, ανάμεσα σε 70 ομάδες που διαγωνίσθηκαν από όλη την Ελλάδα. Ο Όμιλος αποτελείται από 43 μέλη και εκπροσωπήθηκε στον συγκεκριμένο Διαγωνισμό από τους μαθητές Χαρά Μωραϊτάκη (Α’ Λυκείου), Δέσποινα – Βικτωρία Ντριγκόγια (Α’ Λυκείου), Αθανάσιο Λινάτσα (Β’ Λυκείου) και Γεώργιο Μουστάκα (Γ’ Λυκείου).

Ο Διαγωνισμός Κοινωνικής Καινοτομίας-Social Innovation Relay (SIR) αποτελεί ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διεξάγεται μέσω του Διαδικτύου και απευθύνεται σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (15 -18 ετών). Οι μαθητές αναπτύσσουν καινοτόμες ιδέες και λύσεις για τα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα.

Στόχος της εκπαιδευτικής δράσης είναι οι μαθητές να αναγνωρίσουν τις κοινωνικές προκλήσεις στο περιβάλλον τους και να κατανοήσουν την έννοια της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και καινοτομίας. Παράλληλα, μέσα από τη συμμετοχή τους αναπτύσσουν το επιχειρηματικό τους πνεύμα και καλλιεργούν δεξιότητες, όπως η ομαδική εργασία, η επικοινωνία, η αυτοπεποίθηση, η κριτική και η δημιουργική σκέψη.

Η μαθητική επιχείρηση “Medinow” που δημιούργησε εφέτος ο Όμιλος Νεανικής Επιχειρηματικότητας του Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού, θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον Παγκόσμιο Διαδικτυακό Διαγωνισμό του SIR στις 16/06/2020.  

Καθηγητές σύμβουλοι: Α. Καραμήτσας, Ε. Μαρκοπούλου, Π. Στατήρης

Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές και στους καθηγητές μας για τη μεγάλη τους επιτυχία, καθώς και για όλες τις σημαντικές διακρίσεις που έχουν κατακτήσει τα τελευταία χρόνια μέσω του Ομίλου Νεανικής Επιχειρηματικότητας του Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού.   

Καλή επιτυχία στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό!

Επιστροφή