Διακρίσεις

1η θέση μαθητριών του Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών στον Τελικό του Διαγωνισμού STEM STARS GREECE

 

Tην πρώτη θέση στον Τελικό του Διαγωνισμού STEM STARS GREECE κατέλαβαν οι μαθήτριες της Α΄ Λυκείου του Κολλεγίου Αθηνών Μυρτώ-Βασιλική Αλεξοπούλου, Παυλίνα Ρεφενέ και Αμαλία-Χριστίνα Τουτζιαρίδη με επιβλέποντα καθηγητή τον κ. Ανδρέα Καράμπελα. Οι μαθήτριες συμμετείχαν στον Διαγωνισμό ως ομάδα με τον τίτλο FeelWrite και κατέθεσαν την εργασία

 

“Mood Diary: An Application to improve our mood and mental health”.

 

Η εν λόγω εργασία αποτελεί μια εφαρμογή που δέχεται το κείμενο κάθε χρήστη (το ημερολόγιο του), ανιχνεύει το κυρίαρχο συναίσθημά του ή τις εναλλαγές των συναισθημάτων του και στη συνέχεια υποβάλλει  προτάσεις για δραστηριότητες και ενασχόληση με έργα τέχνης προκειμένου να βελτιώνει την ψυχολογία των  χρηστών.

 

Στον τελικό του STEM STARS Greece κατάφεραν να προκριθούν και διαγωνίστηκαν συνολικά είκοσι επτά ομάδες από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της χώρας. Η βράβευση της νικήτριας ομάδας έγινε την Κυριακή 28 Μαρτίου σε ειδική τελετή από τον Πρέσβη των Η.Π.Α  κ. Geoffrey Pyatt και την Υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως στο πλαίσιο του Athens Science Festival 2021.

 

Ο διαγωνισμός, ο οποίος τελεί υπό την αιγίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ., διοργανώθηκε από την Πρεσβεία των Η.Π.Α στην Αθήνα σε συνεργασία με τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό SciCo και εντάσσεται στη σειρά προγραμμάτων που υποστηρίζει η Πρεσβεία των Η.Π.Α για τον εορτασμό των 200 Χρόνων Φιλίας μεταξύ της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

 

Η ομάδα μας θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα για πρώτη φορά στον διεθνή διαγωνισμό International Science and Engineering Fair (ISEF) https://www.societyforscience.org/isef/ , που θα διεξαχθεί μέσω τηλεδιάσκεψης από τις 3 έως τις 6 Μαΐου 2021.

 

Θερμά συγχαρητήρια στις μαθήτριες μας και καλή επιτυχία για διάκριση και στον Διεθνή Διαγωνισμό ISEF

Επιστροφή