Τα Νέα μας

Τελικός Ρητορικού Διαγωνισμού Howland Κολλεγίου Ψυχικού

Φεβ 23, 2024

Tην Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο του Κολλεγίου η τελική φάση του Ρητορικού Διαγωνισμού «Χάουλαντ» για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου και του 2ου έτους του IB DP Κολλεγίου Ψυχικού. 

Κάτοχος του Επάθλου «ΧΑΟΥΛΑΝΤ» για το σχολικό έτος 2023-2024 ανακηρύχθηκε η μαθήτρια Μποζώνα Μαρία. 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες διαγωνίσθηκαν σε γύμνασμα, με θέμα: 

Τα τέσσερα στοιχεία του θυρεού συμβολίζουν την καταγωγή των Ελλήνων από την Κρητο-Μυκηναϊκή εποχή (πέλεκυς), διά μέσου της κλασικής αρχαιότητας (γλαύκα) και της Βυζαντινής περιόδου (σταυρός), έως τη σύγχρονη αναγεννημένη Ελλάδα (φοίνικας). Από μια άλλη σκοπιά, τα ίδια αυτά στοιχεία προβάλλουν την τετραπλή αποστολή του Κολλεγίου: τη σωματική ανάπτυξη, την πνευματική και την ψυχική καλλιέργεια και την πατριωτική μόρφωση των μαθητών. Έτσι, ο θυρεός κλείνει μέσα του τόσο το παρελθόν όσο και το μέλλον.

Θεωρείτε ότι οι αξίες που περικλείονται στην ασπίδα του θυρεού του Σχολείου μας παρέχουν επαρκή θωράκιση στους νέους για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της σύγχρονης εποχής; 

Στην Ελλανόδικο Επιτροπή συμμετείχαν κατά αλφαβητική σειρά η Διευθύντρια βιβλιοθηκών ΕΕΙ κ. Αλεξάνδρα Παπάζογλου, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Κολλεγίου Αθηνών Αλέξανδρος Φυλακτόπουλος ’65 και ο Ομότιμος Καθηγητής Παιδιατρικής και Ενδοκρινολογίας του ΕΚΠΑ κ. Γεώργιος Χρούσος. 

Οι μαθήτριες που προκρίθηκαν στην τελική φάση του Διαγωνισμού ήταν οι:

1.     Γιαννούλη Χριστίνα-Άννα

2.     Δημητροπούλου Ελένη

3.     Καρβέλη Σοφία

4.     Μποζώνα Μαρία

5.   Παπασακελλαρίου Μελίνα  

Στην ημιτελική φάση του Διαγωνισμού είχαν προκριθεί επιπλέον και οι μαθητές:

1. Αλευράς Εμμανουήλ

2. Καρατζάνος Δημήτριος

3. Μαραγκάκης Ιωάννης

4. Παρασκευοπούλου Δόμνα

5. Ρεβένα Λαμπαδαρίου Ελένη 

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν τόσο στην τελική όσο και στην ημιτελική φάση του γυμνάσματος.

 

Επιστροφή