Τα Νέα μας

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η ελληνική ομάδα Debate

Φεβ 21, 2024

Η ελληνική ομάδα debate «Team Greece», στην οποία συμμετέχουν τέσσερεις μαθητές του Σχολείου μας, κατέλαβε την πρώτη θέση στο Πανευρωπαϊκό Σχολικό Πρωτάθλημα Ρητορικής, European Schools Debating Championship 2024, που πραγματοποιήθηκε στις 15-17 Φεβρουαρίου, με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τη μεγάλη αυτή διεθνή διάκριση κερδισαν για τη χώρα μας η ελληνική ομάδα σχολικού debate 2024, για την οποία έχουν επιλεγεί η μαθήτρια Αλεξία Σέξτου από το Κολλέγιο Ανατόλια, και οι μαθητές Μάνος Αλευράς, Κυριάκος Γερογιάννης, Λεωνίδας Μαρινόπουλος και Μάξιμος Παπαϊωαννίδης από το Κολλέγιο Αθηνών.

Ο πανευρωπαϊκός διαγωνισμός έλαβε χώρα εφέτος για πρώτη φορά στην πόλη της Πράγας, όπου η πενταμελής ελληνική ομάδα αγωνίστηκε απέναντι σε 20 εθνικές ομάδες από όλη την Ευρώπη.

Μετά από 6 έντονους προκριματικούς γύρους ρητορικής και διαπραγμάτευσης, η ομάδα μας προκρίθηκε στους προημιτελικούς όπου νίκησε την Ουγγαρία, για να υπερισχύσει κατόπιν, στους ημιτελικούς, και της αγγλικής ομάδας. Στον μεγάλο τελικό, τον οποίο παρακολούθησαν και ευρωβουλευτές, η ελληνική ομάδα ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια νικώντας τη Ρουμανία.

H Team Greece προετοιμάζεται για τη συμμετοχή της στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρητορικής, World Schools Debating Championship 2024, που θα πραγματοποιηθεί στο Βελιγράδι τον Ιούλιο. Η προετοιμασία της ομάδας γίνεται υπό τον συντονισμό των προπονητών Θέμη Μαρκίδη, Καλλίνας Μπασλή (Forensics Head του Κολλεγίου) και Μιχάλη Σαπίρα.

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές μας για την εξαιρετική τους διεθνή επιτυχία! 

Επιστροφή