Τα Νέα μας

Τελικός Ρητορικού Διαγωνισμού Χάουλαντ Κολλεγίου Αθηνών

Μαϊ 24, 2021

 

Tην Παρασκευή, 21 Μαΐου 2021 πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Χωρέμη του Κολλεγίου Αθηνών η τελική φάση του Ρητορικού Διαγωνισμού «Χάουλαντ» για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου.

 

Κάτοχος του Επάθλου «ΧΑΟΥΛΑΝΤ» για το σχολικό έτος 2020-2021 ανακηρύχθηκε η μαθήτρια Αικατερίνα-Ελένη Καραΐνδρου.

Οι μαθητές διαγωνίσθηκαν σε γύμνασμα, με θέμα:

Κάθε φορά που εορτάζομε την επέτειο του Εικοσιένα και συναθροιζόμεθα να τιμήσωμεν την μνήμην των μεγάλων οικο­δόμων του μνημείου της Ελληνικής Ελευθε­ρίας, έχομεν χρέος να εμβαθύνωμεν εις το νόημά της. (…) Τούτο επιβάλλεται σήμερα περισσότερον από άλλοτε, γιατί οι σημερινοί καιροί είναι κρίσιμοι διά την διατήρηση του μεγάλου αγαθού της ελευθερίας μας. (...) Διά τούτο χρειαζόμεθα Παιδεία και Επιστήμη. Χωρίς Παιδεία στερεά δεν θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε για πολύ την ελευθερία μας.

Ι.Ν. Θεοδωρακόπουλος, Το Εικοσιένα και ο σύγχρονος Ελληνισμός (1993)

[Οι Ιδρυτές του Κολλεγίου] ονειρεύουνταν σχολείο που να βγάζει στην κοινωνία μας άνδρες με πατριωτισμαλλ και με ανθρωπισμό, τίμιους χαρακτήρες, παλληκάρια σωματικώς και πνευματικώς καταρτισμένα για τον αγώνα του βίου.

Στέφανος Δέλτα, Τ Κολλέγιον θηνν δρυσις, Δρσις κα Νέαι Κατευθύνσεις το Προγράμματός του (1934)

200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 το αίτημα για παιδεία που καλλιεργεί το ελεύθερο φρόνημα και τη γνήσια φιλοπατρία παραμένει επίκαιρο και αποτελεί θεμέλιο της αποστολής του Κολλεγίου.

Στην Ελλανόδικο Επιτροπή συμμετείχαν ο κ. Κωνσταντίνος Δεληκωστόπουλος ’90, Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και Επιστημονικός Συνεργάτης στο Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής και μέλος του Δ.Σ. του ΕΕΙ, ο κ. Χάρης Κονιδάρης ’86, Διευθυντής και Εκπρόσωπος Τύπου του Γραφείου Τύπου, Ενημερώσεως και Επικοινωνίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και μέλος του Σωματείου ΕΕΙ και ο κ. Αλέξανδρος Χαρώνης ’91, Χειρούργος Οφθαλμίατρος, Διευθυντής Τμήματος Αμφιβληστροειδούς Athens Vision.

 

Οι μαθητές που προκρίθηκαν στην τελική φάση του Διαγωνισμού ήταν οι:

1. Καραΐνδρου Αικατερίνα-Ελένη

2. Μολυνδρή Μαριάννα

3. Μούζουλα Αναστασία

4. Μουκάνη Αριάδνη

5. Στρατηγόπουλος Ανδρέας  

 

Στην ημιτελική φάση του Διαγωνισμού είχαν προκριθεί επιπλέον και οι μαθητές:

1. Ζαΐμης Κωνσταντίνος

2. Μαγκλάρας Δημοσθένης

3. Μπακόλα Βασιλική

4. Ντιμιτρίγιεβιτς Ειρήνη

5. Ρούστα Γεωργία  

 

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν τόσο στην τελική όσο και στην ημιτελική φάση του γυμνάσματος.

 

Επιστροφή