Τα Νέα μας

Τελικός Ρητορικού Διαγωνισμού Χάουλαντ Κολλεγίου Ψυχικού

Μαϊ 24, 2021

Tη Δευτέρα, 24 Μαΐου 2021 πραγματοποιήθηκε στο IC Hall (κτ. Αλεξάνδρα Μαρτίνου) η τελική φάση του Ρητορικού Διαγωνισμού «Χάουλαντ» για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού. Κάτοχος του Επάθλου «ΧΑΟΥΛΑΝΤ» για το σχολικό έτος 2020-2021 ανακηρύχθηκε η μαθήτρια Ειρήνη Πετροπουλιάδη.

Οι μαθητές διαγωνίσθηκαν σε γύμνασμα, με θέμα: 

Σκοπός των ιδρυτών του Κολλεγίου Αθηνών ήταν «ἡ ἐκπαίδευση ἀλλὰ καὶ ἡ ψυχικὴ μόρφωση Ἑλληνοπαίδων τῆς Ἑλλάδος καὶ τοῦ ἐξωτερικοῦ. Ὀνειρεύουνταν σχολεῖο ποὺ νὰ βγάζη στὴν κοινωνία μας ἄνδρες μὲ πατριωτισμὸ ἀλλὰ καὶ μὲ ἀνθρωπισμό […]».

 Στ. Δέλτα, «Ίδρυσις, σκοπός και δράσις του Κολλεγίου Αθηνών, Ι», περ.  Εργασία, τ. 136 (7 Αυγούστου 1932), σελ. 997.

1.         Ποιο περιεχόμενο λαμβάνει η έννοια του πατριωτισμού και της εθνικής συνείδησης για τον σύγχρονο Έλληνα μέσα στο πλαίσιο της παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας του 21ου αιώνα;

2.         Πώς πραγματώνεται η έννοια του πατριωτισμού μέσα από εμπειρίες και δράσεις του Σχολείου μας που αποσκοπούν στην καλλιέργεια του αισθήματος της κοινωνικής προσφοράς;

Στην Ελλανόδικο Επιτροπή συμμετείχαν ο κ. Στυλιανός Κουτνατζής ’95, Δικηγόρος, Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου και Γενικός Γραμματέας Νομικών και Κοινοβουλευτικών Θεμάτων της Προεδρίας της Κυβέρνησης, η κ. Αναστασία Μανιά – Μουσαμά ’88, μέλος του Σωματείου ΕΕΙ, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού στην ΑΛΟΥΜΑΝ ΑΒΕΕ και ο κ. Αλέξανδρος Φυλακτόπουλος ’65, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΕΙ, Πρόεδρος του College Year in Athens και του Διεθνούς Κέντρου Ελληνικών και Μεσογειακών Σπουδών. 

Οι μαθητές που προκρίθηκαν στην τελική φάση του Διαγωνισμού ήταν οι:

1. Γαλανού Ήβη-Άννα

2. Δημητροπούλου Ιωάννα

3. Ντρίζος Ιωάννης

4. Πετροπουλιάδη Ειρήνη

5. Τσιμάρας Γεράσιμος   

Στην ημιτελική φάση του Διαγωνισμού είχαν προκριθεί επιπλέον και οι μαθητές:

1. Βέργου Μαρία

2. Γεραμάνη Χρυσούλα - Χρυσάνθη

3. Καλαντζή Ηλιάνα

4. Καλοκύρη Δήμητρα - Θεοδώρα

5. Στεφάνου Στυλιανή  

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν τόσο στην τελική όσο και στην ημιτελική φάση του γυμνάσματος.

Επιστροφή