Δράσεις εθελοντισμού με επίκεντρο το βιβλίο

Δράσεις εθελοντισμού με επίκεντρο το βιβλίο

Φεβ 20, 2019
Το Δημοτικό Κολλεγίου Αθηνών, για άλλη μια χρονιά, οργάνωσε δράσεις εθελοντισμού που στο επίκεντρό τους είχαν το βιβλίο.

Το Δημοτικό Κολλεγίου Αθηνών, για άλλη μια χρονιά, οργάνωσε δράσεις εθελοντισμού που στο επίκεντρό τους είχαν το βιβλίο. Πιο συγκεκριμένα το  Αγγλικό Τμήμα, στο πλαίσιο του εορτασμού του Thanksgiving, διοργάνωσε τη δράση του Turkey Τrot, με φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

 

 

Έτσι,  οι εκπαιδευτικοί του Αγγλικού τμήματος προέτρεψαν τους μαθητές να φέρουν στο Σχολείο  παλιά τους βιβλία, σε καλή κατάσταση που δεν τα χρειάζονται πλέον, ώστε να τα δωρίσουν σε Δημόσια Σχολεία και να στελεχώσουν με τον τρόπο αυτό τις βιβλιοθήκες τους.Τα 600 βιβλία που συγκεντρώθηκαν από τη δράση αυτή, προσφέρθηκαν στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων, εκπαιδευτικοί του οποίου ήρθαν στο Σχολείο μας και τα παρέλαβαν.

 Παράλληλα, για άλλη μια χρονιά, το Δημοτικό Σχολείο του Κολλεγίου Αθηνών συμμετείχε μαζικά στη δράση Bookwave, μια πρωτοβουλία της εθελοντικής οργάνωσης Library4all. Σκοπός της οργάνωσης είναι η υποστήριξη σχολικών βιβλιοθηκών. Οι μαθήτριες και οι μαθητές κατάφεραν να συγκεντρώσουν 800 περίπου λογοτεχνικά βιβλία για παιδιά, κυρίως, του  Νηπιαγωγείου.

Τα βιβλία αυτά συσκευάστηκαν, με τη βοήθεια των μελών του Μαθητικού Συμβουλίου, και στάλθηκαν στο Μουσείο Μπενάκη με την ευχή και την ελπίδα ακόμη περισσότερα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο του βιβλίου και μάλιστα από μικρή ηλικία, ώστε να αποκτήσουν καλές αναγνωστικές συνήθειες. 

 

 

Επιστροφή