Γιατί συμμετέχουμε! Η «φωνή» των εθελοντών μας γονέων

Το Προεδρείο του Parents Fund Drive

«H συμμετοχή μου στην Επιτροπή Γονέων-Parents Fund Drive για την ενίσχυση του Προγράμματος Υποτροφιών του Σχολείου μας μου δίνει προσωπική ικανοποίηση και χαρά. Πιστεύω ότι η προσφορά όλων μας είναι μια προσφορά αγάπης σε έναν σκοπό, ο οποίος κάνει πραγματική διαφορά σε πολλά παιδιά και στις οικογένειες τους. Και βέβαια, η ένταξη τους εμπλουτίζει το Σχολείο μας με ένα εξαιρετικά σημαντικό ανθρώπινο κεφάλαιο. Επίσης, δίνω το παράδειγμα εθελοντισμού στα παιδιά μου, μια επιβεβαίωση ότι καθένας μας μπορεί να συνεισφέρει ουσιαστικά και έμπρακτα για ένα καλύτερο κόσμο. Η συναισθηματική ανταμοιβή που παίρνω είναι πολύ μεγάλη και συγχρόνως δημιουργώ καινούργιες και γνήσιες φιλίες με υπέροχους ανθρώπους».


Λένα Παπαγγελάκη-Μπεράχα
Πρόεδρος

«Είμαι μέλος στην Επιτροπή Γονέων-Parents Fund Drive γιατί μέσα από τον εθελοντισμό γίνομαι η ίδια καλύτερος άνθρωπος, αναπτύσσω δεξιότητες και κυρίως μαθαίνω στα παιδιά μου ότι εκτός από το ‘εγώ’ υπάρχει και το ‘εμείς’».

Χριστιάννα Γύρα-Ζήβα
Αντιπρόεδρος

 

 

«Η χαρά της προσφοράς χωρίς ανταποδοτικότητα είναι η ομορφιά και το νόημα της ζωής.

Όπως έχει πει ο Ουίνστον Τσώρτσιλ: 'Βγάζεις τα προς τον ζην με αυτά που κερδίζεις, αλλά ζεις με αυτά που δίνεις'».

Αθηνά Καλογήρου-Παπαδοπούλου
Γραμματέας 

Δημοτικό Κολλεγίου Αθηνών & Κολλεγίου Ψυχικού

«Συμμετέχω στην Επιτροπή Γονέων-Parents Fund Drive, υποστηρίζοντας το Πρόγραμμα Υποτροφιών για την Οικονομική Ενίσχυση μαθητών που δεν μπορούν να καλύψουν τη φοίτηση τους στο Κολλέγιο Αθηνών, γιατί νιώθω την ανάγκη να στηρίξω τις δράσεις που πραγματοποιούνται για την παροχή ισότιμης εκπαίδευσης και τη δημιουργία ενός πιο δυναμικού και υγιούς μαθητικού περιβάλλοντος, μέσα από το οποίο θα αναπτύσσονται περισσότερο οι δεξιότητες του κάθε μαθητή, προάγοντας την κουλτούρα της προσφοράς αλλά και ενισχύοντας τις σχέσεις μεταξύ των γονέων.» 

Ασπασία Γαλιατσάτου-Πολυζωίδου
Υπεύθυνη βαθμίδας, Coordination PCAs & Contact Person PCAs, Νηπιαγωγείο «Ιωάννης Μ. Καρράς» & Δημοτικό Κολλεγίου Αθηνών 

«Συμμετέχω για να συνεισφέρω στην καλλιέργεια της Ενσυναίσθησης των Γονέων και Μαθητών απέναντι στους Ανθρώπους, μέσω της Ευγενούς Προσφοράς!»

Άννυ Μανιάτη-Ευσταθίου
Μέλος, Δημοτικό Κολλεγίου Αθηνών

«Κάθε ένας από εμάς έχει τη δύναμη να αλλάξει τον κόσμο γύρω του. Να τον κάνει καλύτερο. Και ο κόσμος θα γίνει καλύτερος, εάν κάθε ένας από εμάς έχει οδηγό τα λόγια του Καζαντζάκη «...εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο...». Οι αξίες, τα ιδανικά, η παιδεία που προσφέρει το Σχολείο μας, δημιουργεί τους πολίτες του μέλλοντος. Αυτούς που θα μας φροντίσουν αύριο: εμάς, την πατρίδα μας, την κοινωνία, το περιβάλλον μας. Εάν μπορέσουμε να προσφέρουμε την Κολλεγιακή εμπειρία σε περισσότερα παιδιά, σε παιδιά που δεν μοιράζονται τις ίδιες ευκαιρίες, τότε βοηθάμε κι εμείς να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο». 

Αικατερίνη Μολφέτα-Χατζηελευθεριάδου
Contact Person PCAs, Δημοτικό Κολλεγίου Ψυχικού 

«Χαίρομαι που συμμετέχω σε αυτήν την ενθουσιώδη και δεμένη ομάδα και συμβάλλω και εγώ με τη θετική μου διάθεση και όλη μου τη δύναμη για να ενισχύσουμε και να βοηθήσουμε την εξέλιξη των μαθητών μας.»

Άννα Μαρκοπούλου-Ανδρέου
Μέλος, Δημοτικό Κολλεγίου Ψυχικού

Petrakoglou_Douka_ed

«Μέσα από τον εθελοντισμό συνειδητοποιείς ότι έχεις τη δύναμη να κάνεις τον κόσμο μας καλύτερο, νιώθεις πληρότητα και γεμίζεις ευτυχία. Πόσο μάλλον όταν ο εθελοντισμός συνδέεται με τα παιδιά! Νιώθω ηθική υποχρέωση  να συνεισφέρω σε αυτό το τόσο σημαντικό έργο της Επιτροπής Γονέων-Parents Fund Drive για την ενίσχυση του Προγράμματος Υποτροφιών προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε παιδιά που χρειάζονται οικονομική στήριξη να φοιτήσουν στο Σχολείο μας και να ζήσουν αυτήν την υπέροχη εμπειρία που ζουν και τα δικά μου παιδιά! Το Πρόγραμμα Υποτροφιών βοηθάει την κοινότητα του Κολλεγίου και το γενικότερο κοινωνικό και πνευματικό σύνολο, αναδεικνύοντας ακόμα περισσότερα φωτεινά μυαλά!!!»

Ιφιγένεια Πετράκογλου-Δούκα
Μέλος, Δημοτικό Κολλεγίου Ψυχικού

«Είναι Χαρά μου να συμμετέχω και να συνεισφέρω σε αυτήν τη σπουδαία και δυναμική κοινότητα. Η απόφαση μου να γίνω μέλος στην Επιτροπή Γονέων-Parents Fund Drive, με δικαιώνει από την πρώτη στιγμή, γιατί η συμβολή της ομάδας μας είναι ουσιαστική με κάθε πρωτοβουλία και δράση που αναλαμβάνουμε. Ως γονέας είμαι υπερήφανη, γιατί μέσα από το έργο μας γινόμαστε παράδειγμα για τα παιδιά μας, δείχνοντας έμπρακτα ότι «η αλληλεγγύη είναι οριζόντια,  σέβεται τον άλλο και μαθαίνει από τον άλλο» όπως είπε ο Eduardo Galeano.»

Χριστίνα Τετράδη-Λιάσκου
Μέλος, Δημοτικό Κολλεγίου Ψυχικού

«Πιστεύω πως όλα τα παιδιά πρέπει να έχουν ίδιες ευκαιρίες στη ζωή και στην εκπαίδευση. Ως εθελόντρια στο Parents Fund Drive, θέλω να υποστηρίξω τα παιδιά που χρειάζονται βοήθεια έτσι ώστε να μπορούν συνεχίσουν το ταξίδι τους στη μάθηση.» 

Βαρβάρα Δημητροπούλου-Βαμβακά
Μέλος, Δημοτικό Κολλεγίου Ψυχικού

MANIA MOSCHOTI-EVRYGENI «O εθελοντισμός είναι στάση ζωής που ενστερνίζεται ιδιαίτερες αξίες όπως η αγάπη, η αλληλεγγύη, η κοινωνική δικαιοσύνη. Αυτές ακριβώς τις αξίες υπηρετεί η Επιτροπή Γονέων Parents Fund Drive που στοχεύει στην ενίσχυση του Προγράμματος Υποτροφιών. Είναι ιδιαίτερη τιμή να συμμετέχω στην προσπάθεια εξασφάλισης της της Κολλεγιακής εμπειρίας για όλους τους μαθητές

Μάνια Μοσχότη-Ευρυγένη
Μέλος, Δημοτικό Κολλεγίου Ψυχικού

Γυμνάσιο Κολλεγίου Αθηνών & Κολλεγίου Ψυχικού

«Συμμετέχω γιατί πιστεύω σθεναρά στον εθελοντισμό, στις αξίες του Κολλεγίου, στο έργο της Επιτροπής Γονέων και στην ομάδα που το στελεχώνει. Η επαγγελματική μου εμπειρία μου δίνει τη βεβαιότητα ότι μπορώ να βοηθήσω από οποιοδήποτε πόστο υπάρχει ανάγκη.»

Φανή Πετράκη
Υπεύθυνη βαθμίδας & Contact Person PCAs, Γυμνάσιο Κολλεγίου Αθηνών 

«Η προσφορά που γίνεται με αγάπη δίνει χαρά και η χαρά είναι δώρο ζωής».

Ρου Κώτση-Ζάκκα
Μέλος, Δημοτικό Κολλεγίου Αθηνών 

«Η καλή παιδεία είναι από τα σημαντικότερα αγαθά που μπορείς να προσφέρεις σε ένα παιδι. Χαίρομαι που μέσα από το έργο του Parents Fund Drive συμμετέχω ενεργά σε αυτήν τη διαρκή προσπάθεια προσφοράς. Μια αξιοθαύμαστη ομάδα, πρωτοπόρος στην Ελλάδα για την οργάνωσή της, την αφοσίωσή της, και το έργο της.» 

Βικτώρια Μαχαιριανάκη
Contact Person PCAs, Γυμνάσιο Κολλεγίου Ψυχικού

«Μέσω του Parents Fund Drive, οι αξίες που το Σχολείο πρεσβεύει μετουσιώνονται σε πράξη και διοχετεύονται στα παιδιά μας με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο, το παράδειγμα. Ελπίζω ότι το μήνυμα αυτό θα αποτελέσει δομικό στοιχείο της ταυτότητάς τους. Η συμβολή στο έργο της Επιτροπής είναι για μένα μια μεγάλη ευκαιρία προσωπικής ανάπτυξης και συλλογικής συμμετοχής σε ένα κοινό, σπουδαίο σκοπό».  

Ηλιάνα Φάτη-Αγιοβλασίτη
Μέλος, Δημοτικό Κολλεγίου Αθηνών

«Είμαι μέλος της Επιτροπής Γονέων για την ενίσχυση του Προγράμματος Υποτροφιών του Κολλεγίου 6 χρόνια και οφείλω να πω πως το ενδιαφέρον μου, η όρεξη για προσφορά καθώς και η χαρά που νιώθω όταν οι στόχοι της ομάδας ολοκληρώνονται παραμένουν τα ίδια όπως την πρώτη φορά. Μια συντροφιά ανθρώπων με σκοπό το κοινό καλό. Μία ομάδα πρεσβευτής της αξίας της Συνεισφοράς που παρακινεί τη Συμμετοχή, την Αλληλεγγύη, τη Συνεργασία. Αυτό το μοίρασμα έχω αποκομίσει αυτά τα χρόνια δημιουργώντας δεσμούς και έχοντας στόχο τη στήριξη όσο περισσότερων παιδιών γίνεται από το Πρόγραμμα Υποτροφιών του Σχολείου μας. Κάθε χρόνο υπάρχει μια νέα προοπτική, ανάπτυξη ιδεών, ενότητα, στοιχεία που μου ταιριάζουν σαν άνθρωπο. Σας ευχαριστώ.»

Μίρκα-Ρεβέκκα Κρεστενίτη-Αγγελίδη
Μέλος, Γυμνάσιο Κολλεγίου Ψυχικού

«Βασική αξία του σύγχρονου πολιτισμού είναι ο εθελοντισμός, η αξία της προσφοράς στον συνάνθρωπο. Η προσφορά αυτή δεν είναι πάντα υλική, είναι προσφορά αγάπης και χρόνου - είναι το «νοιάξιμο» για τον συνάνθρωπο. Πόσο μάλλον όταν αυτό το νοιάξιμο αφορά σε παιδιά που θέλουν να σπουδάσουν για να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Μέσα από το Fund Drive έχουμε όλοι μας τη δυνατότητα να προσφέρουμε ενεργά σε αυτά τα παιδιά - που πραγματικά το αξίζουν. Όμως ταυτόχρονα, έχουμε τη δυνατότητα να δώσουμε το έμπρακτο παράδειγμα του εθελοντισμού στα παιδιά μας, για έναν καλύτερο κόσμο.»

Ρεβέκκα Πιτσίκα
Μέλος, Γυμνάσιο Κολλεγίου Ψυχικού

Λύκειο Κολλεγίου Αθηνών & Κολλεγίου Ψυχικού

«Όπως είπε ο Jimmy Doolittle, τίποτα δεν είναι τόσο ισχυρό, όσο η καρδιά του Εθελοντή. Έτσι, και ο θεσμός του Parents Fund Drive δεν θα ήταν τόσο ισχυρός και διαχρονικός, αν δεν στηριζόταν στις δυνατές καρδιές των Εθελοντών του!»

Νόνη Βακοντίου-Βακιρτζή
Υπεύθυνη Βαθμίδας & Contact Person PCAs ΛΚΑ & ΛΚΨ/ΙΒ, Λύκειο Κολλεγίου Ψυχικού

«Η προσφορά και ο εθελοντισμός είναι βασικές αξίες που κληροδοτούνται από γενιά σε γενιά μαθητών του Σχολείου μας. Ως απόφοιτος και μητέρα μαθήτριας του Κολλεγίου Αθηνών έχω τη μεγάλη χαρά και τιμή να είμαι κομμάτι αυτής της παράδοσης».

Εμμανουέλα Γιωτάκη '90γ
Μέλος, Λύκειο Κολλεγίου Αθηνών

«Με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια συμμετέχω στην Επιτροπή Γονέων - Parents Fund Drive για την ενίσχυση του Προγράμματος Υποτροφιών του Σχολείου μας, γιατί πι-στεύω ακράδαντα ότι πραγματική ολοκλήρωση και πληρότητα νιώθεις μόνο μέσα από την προσφορά του χρόνου, της ενέργειας, της δημιουργικότητας και των ιδεών σου για έναν σκοπό. Και το να μη στερηθεί κανένα παιδί για οικονομικούς λόγους τη φοίτησή του στο Σχολείο μας είναι ένας ιδιαίτερα σημαντικός σκοπός, που μας α-φορά όλους. Επιπλέον, σταθερή πεποίθησή μου είναι να αποτελώ καλό παράδειγμα για τα τρία παιδιά μου με τον τρόπο ζωής και τις επιλογές μου, να τα ωθώ έμπρακτα να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι.»

Βίλμα Καλογεροπούλου-Θωμά
Coordination PCAs, Γυμνάσιο Κολλεγίου Αθηνών

«Η ιδέα, η ομάδα, η αγάπη, το δόσιμο σε κάτι τόσο σημαντικό για τα παιδιά του Σχολείου μας, τα δικά μας παιδιά είναι καθοριστικά για τη συμμετοχή μου στην Επιτροπή Γονέων - Parents Fund Drive. Η προσπάθεια όλων μικρών και μεγάλων εθελοντών, ώστε να μην αποκλειστεί κανείς από τον φυσικό του χώρο, το σχολείο του είναι πάντα συγκινητική, έχει βοηθήσει και θέλουμε να συνεχίσει να βοηθάει μεγάλο αριθμό παιδιών».

Δήμητρα Μάστορη-Βραζοπούλου
Μέλος, Λύκειο Κολλεγίου Αθηνών

«Μέσα στην απαιτητική καθημερινότητα της οικογένειας και της εργασίας, η συμμετοχή μου στο Parents Fund Drive με ολοκληρώνει ως άτομο. Ως απόφοιτος νιώθω οτι η προσφορά μου βοηθάει το σχολείο μου να συνεχίσει το εκπαιδευτικό του έργο του αγκαλίαζοντας περισσοτερα παιδιά ανεξάρτητα απο την οικονομική τους κατάσταση. Ως γονιός δίνω το παράδειγμα στα παιδιά μου οτι πρέπει να προσπαθούν να προσφέρουν όπου και όπως μπορούν γιατί μια μικρή βοήθεια από πολλούς μπορεί να φέρει μια μεγάλη αλλαγή. Τέλος σε αυτήν τη διαδρομή χαίρομαι που είμαι μαζί με δραστήριους και δυναμικούς ανθρώπους - καθένας με ξεχωριστές δεξιότητες - και που με αυτή τη συναναστροφή έχω την ευκαιρία να μάθω καινούργια πραγματα και να εξελιχθώ».  

Έρη Τσιρώνη-Κακουλίδη ’92γ
Μέλος, Λύκειο Κολλεγίου Αθηνών

«Η διαμόρφωση και κινητοποίηση ομάδων εθελοντών σε διάφορα πεδία αποτελεί για εμένα τη δυναμικότερη πτυχή του εαυτού μου. Η πολυετής δράση μου μέσα στην Επιτροπή Γονέων-Parents Fund Drive με προσδιορίζει, μου δίνει χαρά και σκοπό. Την χαρά της προσφοράς, τη χαρά της ενεργοποίησης και άλλων γονέων, την χαρά της συμμετοχής στο Annual Fund και τέλος τη δυνατότητα που δίνουμε σε όλο και περισσότερα παιδιά να φοιτούν σε ένα σπουδαίο και ανοικτό σχολείο, το Κολλέγιο Αθηνών». 

Σοφία Μπέλμπα
Μέλος, Λύκειο Κολλεγίου Ψυχικού

«Με το να προσφέρεις, εμπνέεις και γίνεσαι μέρος μιας «αγκαλιάς» και η φλόγα που έχεις μεταφέρεται και γίνεται δύναμη για άλλους γύρω σου!»

Μαριζάν Σουρέα-Νικολακοπούλου '90γ
Μέλος, Λύκειο Κολλεγίου Ψυχικού