Επιτροπή Γονέων - Parents Fund Drive

Η Επιτροπή Γονέων - Parents Fund Drive (PFD) αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του Annual Fund του Κολλεγίου. Είναι η προσπάθεια συγκέντρωσης πόρων σε ετήσια βάση από εθελοντές γονείς μαθητών του Σχολείου. Για περισσότερα από σαράντα χρόνια, οι γονείς του Κολλεγίου συμβάλλουν σημαντικά στην εξασφάλιση της Κολλεγιακής εμπειρίας για όλους τους μαθητές. 

Η συμμετοχή των γονέων σε αυτήν την προσπάθεια αποτελεί παράδειγμα αλληλεγγύης και εθελοντισμού για τα παιδιά μας.

Η Επιτροπή Γονέων ιδρύθηκε το 1978 με πρωτοβουλία των οραματιστών Πλάτωνα Μουσαίου '30 (εκ μέρους του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος) και μιας ομάδας ενεργών γονέων με πρώτο Πρόεδρό του τον Σόλωνα Αμαρίλιο.

Οι γονείς κάνουν τη διαφορά.

Η συνεισφορά τους σε ετήσια βάση έχει καθοριστική σημασία για τη στήριξη του Προγράμματος Υποτροφιών για την οικονομική ενίσχυση μαθητών. Σήμερα, πάνω από το 20% των μαθητών του Σχολείου μας λαμβάνει οικονομική στήριξη. Το 50% της στήριξης αυτής προέρχεται από δωρεές των μελών της ευρύτερης Κολλεγιακής οικογένειας. Η συλλογική συμμετοχή κάνει τη διαφορά στη ζωή των μαθητών μας και μελλοντικών αποφοίτων μας. 

Ο συντονισμός των εθελοντών γονέων γίνεται από αντιπροσωπευτικό όργανο, την Κεντρική Επιτροπή (Κ.Ε.), η οποία αποτελείται από έως και 30 εθελοντές γονείς. Τα μέλη εκλέγονται από ενεργούς εθελοντές για περίοδο έως και τρία χρόνια. Η Επιτροπή συνεδριάζει κάθε δύο εβδομάδες διαδικτυακά ή/και, υπό κανονικές συνθήκες, στους χώρους του Σχολείου, για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του ετήσιου πλάνου δράσεων με στόχο την υποστήριξη του Annual Fund. Το έργο της Επιτροπής στηρίζουν δεκάδες εθελοντές κάθε χρόνο. Μπορείτε να δείτε τον Κανονισμό της Επιτροπής εδώ.

Προεδρείο Κ.Ε. 2023-2024: 
Πρόεδρος: Λένα Παπαγγελάκη-Μπεράχα
Αντιπρόεδρος: Χριστιάννα Γύρα-Ζήβα
Γραμματέας: Αθηνά Καλογήρου-Παπαδοπούλου
Αν. Γραμματέας: Κική Τσουρού-Ψαρράκη

Μέλη Κ.Ε. 2023-2024: Μπορείτε να δείτε όλα τα μέλη ανά σχολική βαθμίδα και μονάδα και τα στοιχεία επικοινωνίας μαζί τους εδώ

Voices of Impact 2023-2024: Μπορείτε να δείτε τους λόγους για τους οποίους γονείς συμμετέχουν ως εθελοντές στην Κεντρική Επιτροπή του Parents Fund Drive εδώ.

Βασικές δράσεις για τη στήριξη του Annual Fund:

  • Προώθηση της καμπάνιας του Annual Fund
  • Επικοινωνία με γονείς (email, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επικοινωνία τηλεφωνικά ή δια ζώσης)
  • Διοργάνωση εκδηλώσεων fundraising (special events), όπως το Χριστουγεννιάτικο Bazaar, ο Αποκριάτικος Χορός των Δημοτικών Σχολείων, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις σε συνεργασία με πολιτιστικούς φορείς και άλλους οργανισμούς

 

Υποστηρίξτε το έργο της Επιτροπής Γονέων

Μπορείτε να υποστηρίξετε το έργο των εθελοντών γονέων:

  • Συμμετέχοντας ως Parents Class Ambassadors ή/και ως εθελοντές σε συγκεκριμένες δράσεις
  • Κάνοντας δωρεά για τη στήριξη του Annual Fund ή/και στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης (Χριστουγεννιάτικο Bazaar, Αποκριάτικος Χορός Δημοτικών)
  • Συμμετέχοντας στις δράσεις και εκδηλώσεις που διοργανώνουν καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους εντός και εκτός campus
  • Προωθώντας το έργο και τις δράσεις τους, μεταφέροντας εμπειρίες εθελοντισμού και προσφοράς, και ενθαρρύνοντας γονείς του Κολλεγίου να συμμετέχουν, προσφέροντας χρόνο και πόρους για τη στήριξη του Σχολείου
  • Στηρίζοντας τη διοργάνωση εκδηλώσεων με χορηγίες ή δωρεές σε είδος, που καλύπτουν οργανωτικό κόστος ή προσθέτουν αξία στο έργο τους
Για να μάθετε περισσότερα για τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να συμμετέχετε, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα μέλη της Επιτροπής ή/και το Development Office τηλεφωνικά στο +30 210 6798217, 218 ή με email στο [email protected].

Νέα

Δήλωση αποστολής

Αποστολή της Επιτροπής Γονέων – Parents Fund Drive (PFD) του Κολλεγίου Αθηνών είναι να προάγει και να ενδυναμώνει τις σχέσεις μεταξύ των γονέων και την επαφή τους με το Σχολείο και τα υπόλοιπα μέλη της Κολλεγιακής οικογένειας –μαθητές, αποφοίτους, γονείς αποφοίτων, εκπαιδευτικούς, διοικητικό προσωπικό και φίλους– και να υπηρετεί την αποστολή του Σχολείου. Η Επιτροπή Γονέων στηρίζει το Πρόγραμμα Υποτροφιών για την Οικονομική Ενίσχυση μαθητών, συμβάλλοντας στην προσπάθεια να μη στερηθεί κανένας μαθητής το προνόμιο της Κολλεγιακής εμπειρίας και της πρωτοποριακής εκπαίδευσης του Κολλεγίου για οικονομικούς λόγους.

Ειδικές εκδηλώσεις (Special events)

Οι ειδικές εκδηλώσεις (special events) αποτελούν δράσεις ή εκδηλώσεις που στοχεύουν στη συγκέντρωση πόρων για τη στήριξη του Annual Fund. Οι εκδηλώσεις αυτές διοργανώνονται από την Επιτροπή Γονέων - Parents Fund Drive σε συνεργασία ή/και με τη στήριξη της Επιτροπής Γονέων Αποφοίτων - Alumni Parents Fund Drive καθώς και με την υποστήριξη του Σχολείου. Κάθε χρόνο το Κολλέγιο φιλοξενεί δύο καθιερωμένα special events στις εγκαταστάσεις του:

Special events

Το Χριστουγεννιάτικο Bazaar είναι η παραδοσιακή εκδήλωση fundraising, που διοργανώνεται από το 1981 το πρώτο Σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου. Αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο πολυδιάστατη σχολική εκδήλωση, και τη μοναδική στην οποία συμμετέχουν και οι επτά σχολικές μονάδες.

Μέσα σε δύο μήνες εντατικής προετοιμασίας, γονείς και γονείς αποφοίτων κατασκευάζουν πρωτότυπες, χειροποίητες δημιουργίες σε έξι διαφορετικά εργαστήρια. Πάνω από 250 εθελοντές συνεισφέρουν τον πολύτιμο χρόνο τους, εκατοντάδες υποστηρικτές συμβάλλουν στη διοργάνωση και ολόκληρη η οικογένεια του Κολλεγίου προωθεί τον εθελοντισμό σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα που τιμά και υπηρετεί το όραμα των ιδρυτών, ευεργετών και μεγάλων δωρητών του Κολλεγίου. Με περισσότερους από 4.000 επισκέπτες και τη σημαντική στήριξη από επιχειρήσεις και μέλη της Κολλεγιακής οικογένειας, η εκδήλωση αποφέρει σημαντικά έσοδα για το Πρόγραμμα Οικονομικής Ενίσχυσης.

Ο Αποκριάτικος Χορός των Δημοτικών Σχολείων διοργανώνεται από την Επιτροπή Γονέων, με την υποστήριξη των δύο Δημοτικών Κολλεγίου Αθηνών και Κολλεγίου Ψυχικού. Ο Χορός συγκεντρώνει περισσότερους από 1.000 μαθητές δημοτικού σε μια μονοήμερη γιορτή γεμάτη διασκέδαση και δημιουργικές δραστηριότητες. Η διοργάνωση, που στηρίζεται από 80 εθελοντές και δεκάδες υποστηρικτές, αποφέρει σημαντικά έσοδα για το Πρόγραμμα Οικονομικής Ενίσχυσης.

Παλαιότερες εκδηλώσεις