Ο εθελοντισμός ως εφόδιο για εμάς & τα παιδιά μας

PFD_event_volunteering_May2021

Δείτε περισσότερα για τον σκοπό και το περιεχόμενo της εκδήλωσης εδώ

 

Πρόγραμμα

18:00 – 18:15

Καλωσόρισμα – Χαιρετισμοί 

Λένα Παπαγγελάκη-Μπεράχα
Πρόεδρος Επιτροπής Γονέων - Parents Fund Drive Κολλεγίου Αθηνών 

Αννίκα Παπαντωνίου
Πρόεδρος Δ.Σ. του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος 

Καθηγητής Κώστας Συνολάκης ’75
Διευθυντής/President Κολλεγίου Αθηνών

18:15 – 18:35

Διαδικτυακός διάλογος 

Συντονίζει η Ρεβέκκα Πιτσίκα
Γενική Διευθύντρια People for Business
Μέλος Επιτροπής Γονέων - Parents Fund Drive Κολλεγίου Αθηνών 

Μοιράζονται τις γνώσεις, την εμπειρία και τις απόψεις τους για τον Εθελοντισμό και την Αξία της Εθελοντικής Δράσης στη Ζωή, στις Σπουδές και στην Αγορά Εργασίας οι: 

Μυρτώ Ξανθοπούλου ’96 
Σύμβουλος Στρατηγικής
για τη Φιλανθρωπία και 
την Κοινωνία των Πολιτών
Δρ. Μάγια Αλιβιζάτου ’93
Ψυχολόγος, Διασχολική Συντονίστρια Ψυχοπαιδαγωγικού Τμήματος
Κολλεγίου Αθηνών
Ξένια Πασχοπούλου-Μήτσαινα ’91 
Σύμβουλος Επαγγελματικής Ανάπτυξης & Επιλογής Στελεχών πιστοποιημένη στη Συγγραφή Βιογραφικών
18:35 – 18:50

18:50

Q&A 

Κλείσιμο 

Λένα Κωσταρίδη-Μαχαίρα ’91 
Αντιπρόεδρος Επιτροπής Γονέων - Parents Fund Drive Κολλεγίου Αθηνών

Βιογραφικά συμμετεχόντων στον διάλογο

Δρ. Μάγια Αλιβιζάτου ’93 
Ψυχολόγος, Διασχολική Συντονίστρια Ψυχοπαιδαγωγικού Τμήματος Κολλεγίου Αθηνών

Η Μάγια αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών και στη συνέχεια σπούδασε ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Boston University των Ηνωμένων Πολιτειών. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Department of Child Development του Πανεπιστημίου Tufts των Ηνωμένων Πολιτειών όπου ειδικεύτηκε στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών και τα προβλήματα συμπεριφοράς. Πήρε το διδακτορικό της στον τομέα της Ψυχολογίας από το University of Sheffield στην Αγγλία. Έχει εργαστεί στον τομέα των μαθησιακών δυσκολιών σε ερευνητικό κέντρο και σε δημοτικό σχολείο στις Ηνωμένες Πολιτείες, τόσο σε ερευνητικό όσο και σε κλινικό επίπεδο. Από το 1998 εργάζεται στην Ελλάδα ως ψυχολόγος στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Από το 2000 έως και σήμερα εργάζεται ως Σχολικός Ψυχολόγος στο Κολλέγιο Αθηνών. To 2008 συνίδρυσε τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά προσχολικής ηλικίας "My Playce". Από το 2011 είναι Διασχολική Συντονίστρια των Ψυχοπαιδαγωγικών Τμημάτων του Κολεγίου Αθηνών. 

Μυρτώ Ξανθοπούλου ’96 
Σύμβουλος Στρατηγικής για τη Φιλανθρωπία και την Κοινωνία των Πολιτών 

Η Μυρτώ, απόφοιτος και γονέας του Κολλεγίου, είναι Σύμβουλος για την Φιλανθρωπία και την Κοινωνία των Πολιτών, με σημαντική και μακρόχρονη εμπειρία στο χώρο στην Ελλάδα. Προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες στρατηγικής σε μη κερδοσκοπικούς φορείς, εταιρείες και φιλανθρωπικά ιδρύματα σε θέματα που αφορούν σε στρατηγικό σχεδιασμό, στρατηγική πολιτικής, οργανωτική αναδιάρθρωση, εξεύρεση πόρων, προγραμματικό σχεδιασμό και υλοποίηση προγραμμάτων. Στη διάρκεια της 11χρονης εμπειρίας της στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ηγήθηκε του σχεδιασμού και της υλοποίησης πολλών δωρεών και προγραμμάτων και διαθέτει εξειδίκευση, εμπειρία αλλά και γνώση του πεδίου της Κοινωνίας των Πολιτών, με έμφαση στο χώρο της Κοινωνικής Πρόνοιας. Η Μυρτώ κατέχει δίπλωμα BA σε Philosophy, Politics and Economics από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και MSc σε Management από το London School of Economics. Είναι επίσης ενεργή εθελόντρια από το 2004 και μέλος του Δ.Σ. της Οργάνωσης για την Περίθαλψη Αδέσποτων Ζώων Stray.gr.

Ξένια Πασχοπούλου-Μήτσαινα ’91 
Σύμβουλος Επαγγελματικής Ανάπτυξης & Επιλογής Στελεχών πιστοποιημένη στη Συγγραφή Βιογραφικών

Η Ξένια, γονέας και απόφοιτος, μέλος του Alumni Fund Drive ως Class Agent της τάξης της και εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. του ΣΑΚΑ από το 2017, είναι Οργανωσιακή Ψυχολόγος, εξειδικευμένη στην Αξιολόγηση και Επιλογή στελεχών μέσω ενεργής αναζήτησης και στην Επαγγελματική Ανάπτυξη & Συμβουλευτική στελεχών. Εργάζεται στον χώρο των επιχειρήσεων και του ανθρώπινου δυναμικού για πάνω από 22 χρόνια, κατακτώντας ρόλους υψηλής ευθύνης σε πολυεθνικούς και ελληνικούς οργανισμούς. Έχει διενεργήσει πάνω από 4.200 συνεντεύξεις, 2.800+ ώρες επαγγελματικής συμβουλευτικής, 340+ τοποθετήσεις στελεχών στην αγορά εργασίας και 300+ ώρες εθελοντικής εργασίας. Το 2019 ίδρυσε την εταιρεία Verifined – Matching Experts. Έχει σπουδάσει Ψυχολογία & Κοινωνιολογία στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος – Deree College και Οργανωσιακή Συμπεριφορά & Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο City στο Λονδίνο. Είναι πιστοποιημένη στη διεξαγωγή επαγγελματικών συνεντεύξεων για προσλήψεις (CEIP, 2021) και στη συγγραφή βιογραφικών (CPRW, 2017) απο τον Αμερικάνικο Οργανισμό Professional Association of Resume Writers and Career Coaches (PARW, USA - Florida). 

Ρεβέκκα Πιτσίκα
Γενική Διευθύντρια People for Business
Μέλος Parents Fund Drive

Με την ολοκλήρωση των σπουδών της, η Ρεβέκκα ξεκίνησε τη σταδιοδρομία της στο χώρο του ανθρώπινου δυναμικού στην εταιρεία ΜΕΤΡΟ S/Μ και συνέχισε στην Ericsson Hellas και τη Λαϊκή Τράπεζα. Στο διάστημα 2003-2007 ανέλαβε την θέση της HR Manager στην Manpower Hellas και συμμετείχε στο Δ.Σ. της εταιρείας. Το 2007 προχώρησε στην ίδρυση της People for Business θέλοντας να δώσει μια διαφορετική διάσταση στο χώρο των υπηρεσιών του ανθρώπινου δυναμικού. Η εταιρεία έχει κατακτήσει σημαντικές διακρίσεις, όπως το «Βραβείο Καλύτερου Νέου Επιχειρηματία Στέλιος Χατζηιωάννου 2012» από τη Λέσχη Επιχειρηματικότητας, ενώ το 2014 συμμετείχε στο πρόγραμμα International Visitor Leadership Programme ως υπότροφος του State Department, USA με θέμα "Small and Medium Business Development". Το 2016 ανέλαβε τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του Μητρώου Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας ως Σύμβουλος Ανθρώπινου Δυναμικού του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τα έτη 2017, 2019 και 2021 συμπεριλήφθηκε από το FORTUNE στη λίστα των Most Powerful Women in Greece.