Ήταν το ίνδαλμά μου: μια ιστορία για τη βία στα γήπεδα

Ήταν το ίνδαλμά μου: μια ιστορία για τη βία στα γήπεδα

Παπαθεοδώρου, Βασίλης. Ήταν το ίνδαλμά μου: μια ιστορία για τη βία στα γήπεδα. Αθήνα: Νομική Βιβλιοθήκη, 2015.Ο Μάνθος, 19 χρονών, το καμάρι της ποδοσφαιρικής ομάδας. Ο Ηλίας, 13 χρονών, μαθητής Γυμνασίου κι αδερφός του Μάνθου. Δυο παιδιά σε μια επαρχιακή πόλη ζουν για το ποδόσφαιρο και προσπαθούν να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα μέσω αυτού. Στην πορεία θα γνωρίσουν πολλά: τη βία στα γήπεδα, τα στημένα παιχνίδια, τα αναβολικά, τον ρατσισμό. Η αθωότητά τους θα χαθεί σε έναν κόσμο που δεν ήξεραν. Μαζί της θα χαθούν φιλίες, γνωριμίες, σχέσεις.Το «Ήταν το ίνδαλμά μου» φωτίζει μια σκοτεινή πτυχή του κόσμου του ποδοσφαίρου με ειλικρίνεια. Εκείνη την πτυχή που αρχίζει με όνειρα και τελειώνει με απογοήτευση και που όλοι θέλουμε, και οφείλουμε, να κάνουμε κάθε προσπάθεια ώστε να εξαλειφθεί. Γιατί το ποδόσφαιρο είναι πάνω απ' όλα ένα συναρπαστικό παιχνίδι, είναι χαρά, είναι γιορτή.[Από το οπιισθόφυλλο του βιβλίου]Ημερομηνία καταχώρησης: 20 Οκτωβρίου 2015
Συγγραφέας : Βασίλης Παπαθεοδώρου
Εκδοση : Νομική Βιβλιοθήκη
Τάξη : 5η - 6η τάξη

Παπαθεοδώρου, Βασίλης. Ήταν το ίνδαλμά μου: μια ιστορία για τη βία στα γήπεδα. Αθήνα: Νομική Βιβλιοθήκη, 2015.

Ο Μάνθος, 19 χρονών, το καμάρι της ποδοσφαιρικής ομάδας. Ο Ηλίας, 13 χρονών, μαθητής Γυμνασίου κι αδερφός του Μάνθου. Δυο παιδιά σε μια επαρχιακή πόλη ζουν για το ποδόσφαιρο και προσπαθούν να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα μέσω αυτού. Στην πορεία θα γνωρίσουν πολλά: τη βία στα γήπεδα, τα στημένα παιχνίδια, τα αναβολικά, τον ρατσισμό. Η αθωότητά τους θα χαθεί σε έναν κόσμο που δεν ήξεραν. Μαζί της θα χαθούν φιλίες, γνωριμίες, σχέσεις.
Το «Ήταν το ίνδαλμά μου» φωτίζει μια σκοτεινή πτυχή του κόσμου του ποδοσφαίρου με ειλικρίνεια. Εκείνη την πτυχή που αρχίζει με όνειρα και τελειώνει με απογοήτευση και που όλοι θέλουμε, και οφείλουμε, να κάνουμε κάθε προσπάθεια ώστε να εξαλειφθεί. Γιατί το ποδόσφαιρο είναι πάνω απ' όλα ένα συναρπαστικό παιχνίδι, είναι χαρά, είναι γιορτή.

[Από το οπιισθόφυλλο του βιβλίου]

Ημερομηνία καταχώρησης: 20 Οκτωβρίου 2015

Επιστροφή