Οι βάσεις δεδομένων Ebook Central, EBSCO, Gale, JSTOR, InfoBase, NewsBank, SIRS και WorldBook μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από υπολογιστή εκτός Campus. Για τους κωδικούς πρόσβασης πατήστε  εδώ. 

 

Ebook Central Πρόσβαση σε 12.900 e-books για μαθητές από το νηπιαγωγείο έως και τη Γ' Λυκείου. Οι βασικές θεματικές κατηγορίες περιλαμβάνουν: ιστορία, τέχνες, επιστήμες, μουσική, λογοτεχνία, μαθηματικά και πληροφορική. Για απομακρυσμένη πρόσβαση, πατήστε εδώ.

EBSCOhost Research databases Βάσεις δεδομένων που περιέχουν γενικές συλλογές αναφοράς και ειδικά σχεδιασμένες βάσεις δεδομένων για δημόσιες, σχολικές και ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες. Για μεμονωμένη αναζήτηση βλέπε τους παρακάτω συνδέσμους:

 • eBook Collection Συλλογή e-books με πλήρες κείμενο. Για απομακρυσμένη πρόσβαση, πατήστε εδώ.
 • Education Research Complete Βάση δεδομένων για την εκπαιδευτική έρευνα που καλύπτει θεματικά όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης από την παιδική ηλικία μέχρι την ανώτατη εκπαίδευση και όλα τα ειδικά θέματα, όπως την πολύγλωσση εκπαίδευση, την αγωγή υγείας και την αξιολόγηση. Προσφέρει ευρετηρίαση και περιλήψεις για περισσότερα από 1200 περιοδικά, ενώ περιλαμβάνει το πλήρες κείμενο 500 περίπου βιβλίων και μονογραφιών. Για απομακρυσμένη πρόσβαση, πατήστε εδώ.
 • Science Reference Center Βάση δεδομένων με πρόσβαση σε επιστημονικό περιεχόμενο. Περιλαμβάνει το πλήρες κείμενο σχεδόν 640 επιστημονικών εγκυκλοπαιδειών, έργων αναφοράς, περιοδικών, κ.λπ. Τα θέματα που καλύπτει περιλαμβάνουν: βιολογία, χημεία, γεωλογία, περιβαλλοντολογία, ιατρική, ιστορία της επιστήμης, φυσική, κοινωνιολογία, επιστήμονες, τεχνολογία και άγρια φύση. Για απομακρυσμένη πρόσβαση, πατήστε εδώ.

enotes.com Διαδικτυακή πηγή για εκπαιδευτική χρήση με πληροφοριακό υλικό, κριτικά κείμενα, άρθρα, βιβλιογραφίες, συνδέσμους και διαδικτυακές ομάδες συζήτησης στα θέματα: λογοτεχνία, επιστήμες, υγεία, δίκαιο και πολιτική, ιστορία, κοινωνικές επιστήμες, οικονομία και τέχνες. Για τον απαιτούμενο κωδικό πρόσβασης στείλτε μήνυμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Βιβλιοθήκης [email protected] (μόνο καθηγητές).

Gale Περιλαμβάνει τρεις βάσεις δεδομένων:

 • Environmental Studies Κατανόηση περιβαλλοντικών ζητημάτων που επηρεάζουν τους ανθρώπους παγκοσμίως, με βάση επιστημονικά άρθρα από περιοδικά και ειδησεογραφικά μέσα. Για απομακρυσμένη πρόσβαση, πατήστε εδώ.
 • Global Issues Ανάλυση και απόψεις σε πληθώρα κοινωνικών, πολιτικών, οικονομικών, πολιτιστικών και άλλων θεμάτων. Για απομακρυσμένη πρόσβαση, πατήστε εδώ.
 • High School Edition Πλήρες κείμενο από 1.100 περίπου τίτλους αμερικανικών περιοδικών, εφημερίδων και έργων αναφοράς για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Για απομακρυσμένη πρόσβαση, πατήστε εδώ.

InfoBase Βάση δεδομένων που καλύπτει ευρύ φάσμα θεμάτων όπως Σύγχρονη Παγκόσμια Ιστορία,  Υγεία, Γεωγραφία και Πολιτισμός, Θρησκείες, Επιστήμες καθώς και e-books κλασικής λογοτεχνίας και άλλα σε διάφορα θέματα. Για απομακρυσμένη πρόσβαση, πατήστε εδώ.

Issues Online Ε-books σε πολλά επίκαιρα θέματα της σειράς ISSUES. Κάντε κλικ στο Login button για χρήση μέσω των υπολογιστών του Campus. Δεν απαιτείται η εισαγωγή συνθηματικών.

JSTOR Secondary Schools Collection Ψηφιακή βιβλιοθήκη για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, που περιέχει πληθώρα περιεχομένου σε πολλούς επιστημονικούς κλάδους, από ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες μέχρι θετικές επιστήμες, βιολογία και μαθηματικά. Περιλαμβάνει 2.700 τίτλους περιοδικών από 1.000 εκδότες, 7.800 ψηφιακά  βιβλία, πρωτογενείς πηγές (χειρόγραφα, επιστολές, προφορική ιστορία, εικόνες, τρισδιάστατα μοντέλα), κ.ά. Για απομακρυσμένη πρόσβαση, πατήστε εδώ.

NewsBank Βάση δεδομένων με το πλήρες κείμενο άρθρων 500 περίπου εφημερίδων από όλο τον κόσμο και 120 επιστημονικών περιοδικών στα αγγλικά. Η πρόσβαση είναι δυνατή από το εσωτερικό δίκτυο του Κολλεγίου Αθηνών. Για να έχετε πρόσβαση και έξω από τα σχολεία, απευθυνθείτε στο προσωπικό της βιβλιοθήκης για τον απαιτούμενο κωδικό πρόσβασης. Για απομακρυσμένη πρόσβαση, πατήστε εδώ.

SIRS Πύλη με τέσσερις βάσεις δεδομένων: SIRS Researcher (Πληροφοριακά, Κοινωνικά θέματα, Υγεία, Επιστήμες και Επιχειρήσεις), SIRS Government Reporter (Ιστορικά και αμερικανικά κυβερνητικά τεκμήρια), SIRS Renaissance (Τέχνες και ανθρωπιστικές σπουδές), και SKS Web Select (επιλεγμένοι δικτυακοί τόποι). Για απομακρυσμένη πρόσβαση, πατήστε εδώ.

World Book Ηλεκτρονική έκδοση της γνωστής έντυπης World Book Encyclopedia σε τρεις εκδόσεις (World Book Kids για το Δημοτικό, World Book Student για το Γυμνάσιο και World Book Advanced για το Λύκειο). Για απομακρυσμένη πρόσβαση, πατήστε εδώ.

Ακόμη, περιλαμβάνονται οι παρακάτω βάσεις δεδομένων:

 • Early Learning, ποικιλία πόρων για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας που βοηθούν στην ανάπτυξη δεξιοτήτων ανάγνωσης και προφορικής έκφρασης
 • Timelines Διαθέτει περισσότερα από 650 χρονολόγια και 14000 γεγονότα οργανωμένα σε μια ιδιαιτέρως διαδραστική βάση δεδομένων. Εξερευνήστε τη χρονολογικά σημασία παγκόσμιων γεγονότων και τις ζωές σημαντικών προσωπικοτήτων
 • eBooks Βιβλιοθήκη ηλεκτρονικών βιβλίων κατάλληλων για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Το περιεχόμενο της βάσης είναι οργανωμένο σε θεματικές ενότητες, επιτρέποντας στον αναγνώστη να εντοπίσει σχετικά μεταξύ τους βιβλία
 • Activity Corner Περιέχει χιλιάδες διασκεδαστικές αλλά και εκπαιδευτικές δραστηριότητες για την τάξη, το εργαστήριο, τη βιβλιοθήκη ή το σπίτι. Οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν, να αποθηκεύσουν και να μοιραστούν και τις δικές τους δραστηριότητες
 • Discover, ιστοχώρος της World Book που προσφέρεται για διαφοροποιημένη διδασκαλία και διαθέτει μεγαλόφωνη ανάγνωση
 • Enciclopedia Estudiantil Hallazgos Activity Corner, περιλαμβάνει χιλιάδες δραστηριότητες για το σπίτι ή το σχολείο με τις οποίες μπορούν να απασχοληθούν δημιουργικά τα παιδιά, δυνατότητα μετάφρασης του κειμένου, περισσότερα βίντεο και άρθρα
 • Dramatic Learning, ιστοχώρος που χρησιμοποιεί θεατρικά κείμενα για να βοηθήσει τους μαθητές να αποκτήσουν αναγνωστική ευχέρεια και να κατανοήσουν τις βασικές έννοιες του δράματος
 • Enciclopedia Estudiantil Hallazgos, προσφέρει άρθρα, πολυμέσα και ιστοσελίδες στην ισπανική γλώσσα για όσους μαθαίνουν Ισπανικά
 • Kids eLearn Μια από τις πρώτες στο είδος της βάση δεδομένων για παιδιά στην αραβική γλώσσα, ειδικά σχεδιασμένη για μαθητές του Δημοτικού. Περιέχει δραστηριότητες, χάρτες, πολυμεσικό υλικό κ.α.
 • L'Encyclopedie Decouverte, προσφέρει το περιεχόμενο της World Book και τα πολυμέσα στη γαλλική γλώσσα.
 • Science Power μια Βάση δεδομένων που ενισχύει τις επιστημονικές γνώσεις των μαθητών με περισσότερα από 90 πλήρη μαθήματα, συνοδευόμενα από πειράματα και αξιολογήσεις. Ιδανικό για μαθητές από τη Δευτέρα έως την Έκτη Δημοτικού.
 • Social Studies Power Εμπλουτίζει τη διδασκαλία των κοινωνικών επιστημών με περισσότερα από 100 μαθήματα, δραστηριότητες και αξιολογήσεις. Ιδανικό για μαθητές από την Τρίτη έως την Έκτη Δημοτικού.

Καρκαντζού, Βασιλική. Σοφοκλέους Αντιγόνη. Κολλέγιο Ψυχικού, Λύκειο, 2022.

Καρκαντζού, Βασιλική. Πλάτωνος Πρωταγόρας. Πλάτωνος Πολιτεία. Κολλέγιο Ψυχικού, Λύκειο, 2020.