Ανακοίνωση ΔΣ ΕΕΙ και Συμβουλίου των Επιτρόπων για τον νέο Διευθυντή/President του Κολλεγίου Αθηνών

Μαρ 28, 2023

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος και το Συμβούλιο των Επιτρόπων (Board of Trustees of Athens College in Greece), ενόψει της επικείμενης ολοκλήρωσης της τριετούς θητείας του Καθηγητή-Ακαδημαϊκού Κώστα Συνολάκη ως Διευθυντή / President του Κολλεγίου στις 31.8.2023, του εκφράζουν θερμές ευχαριστίες, απηχώντας και τα αισθήματα του συνόλου της Κολλεγιακής κοινότητας.

Με την ηγεσία του, τις πρωτοβουλίες του και την ευρύτερη προσφορά του –μάλιστα κατά την ιδιαίτερα απαιτητική συγκυρία της πανδημίας και της ανάπτυξης της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης– είχε καθοριστική συμβολή στο εκπαιδευτικό, παιδαγωγικό και κοινωνικό έργο του Κολλεγίου. Ο Κώστας Συνολάκης ενίσχυσε την αριστεία και την υγιή κοινωνική διαστρωμάτωση του μαθητικού πληθυσμού του Σχολείου μας, έδωσε έμφαση στο θεσμό των υποτροφιών και στη σημασία της διαφορετικότητας της προέλευσης των υποτρόφων, και υπό την ηγεσία του το Κολλέγιο εισήγαγε κανονισμό πρόληψης και αντιμετώπισης περιστατικών παρενόχλησης. Τέλος, ως President αναζήτησε και εξηύρε σημαντικούς πόρους και χορηγίες για το Κολλέγιο. Είμαστε βέβαιοι ότι, και μετά την αποχώρηση του, θα συνεχίσει να στηρίζει το Σχολείο μας και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στις μελλοντικές δραστηριότητές του.

Τον Καθηγητή κ. Κ. Συνολάκη θα διαδεχθεί ο Καθηγητής κ. Σπύρος Πολλάλης, ο οποίος είχε διατελέσει Διευθυντής / President του Κολλεγίου και κατά την περίοδο 2010-2017. Ο κ. Σ. Πολλάλης είναι Ομότιμος Καθηγητής Design, Technology and Management στο Harvard Graduate School of Design. Μετά την αποφοίτησή του από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο συνέχισε τις σπουδές του στις ΗΠΑ και έλαβε το διδακτορικό του από το ΜΙΤ και MBA από το Northeastern University. Έχει διδάξει ως Επισκέπτης Καθηγητής σε Πανεπιστήμια της Ελλάδας, της Γερμανίας, της Ολλανδίας και της Ελβετίας. Ευρύτατο είναι το ερευνητικό και συγγραφικό έργο του σε θέματα πολεοδομίας, περιβάλλοντος και περιφερειακής ανάπτυξης. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Κολλέγιο επικέντρωσε τις ενέργειές του ιδιαίτερα σε ακαδημαϊκά και διοικητικά θέματα, μεταξύ των οποίων ο Κώδικας Δεοντολογίας, η ενίσχυση του IB Diploma Programme, η χρήση τεχνολογίας στην εκπαίδευση και στη διοίκηση, το διευρυμένο πρόγραμμα στην Α’ και Β’ Δημοτικού, τα θερινά προγράμματα στα αγγλικά, η επαναφορά των Fulbright Fellows και η επανεκκίνηση της απονομής του President’s Award.

Μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας του Καθηγητή κ. K. Συνολάκη, ο Καθηγητής κ. Σ. Πολλάλης θα συνεργασθεί μαζί του, εξασφαλίζοντας την εύρυθμη διαδοχή. Τον καλωσορίζουμε και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη νέα αποστολή του, στην επιτέλεση της οποίας θα έχει αμέριστη την υποστήριξή μας.

 

Αννίκα ΠαπαντωνίουΓιώργος Αντωνιάδης 
 Πρόεδρος ΔΣ του ΕΕΙChairman Board of Trustees 

 

Επιστροφή