Επίσκεψη μαθητών από τη Νιγηρία στα Δημοτικά Σχολεία

Μαϊ 3, 2023

Την Τετάρτη, 26 Απριλίου 2023 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη μαθητών του Greenwood House School της Νιγηρίας στα Δημοτικά Σχολεία του Κολλεγίου στην Κάντζα. Τους εννέα μαθητές και τις δύο δασκάλες που τους συνόδευαν υποδέχθηκαν οι Διευθυντές των Δημοτικών Κολλεγίου Αθηνών και Κολλεγίου Ψυχικού κ.κ. Γιάννης Καλογεράς και Δημήτρης Σιαμόπουλος, καθώς επίσης μαθητές και δασκάλες του Αγγλικού Τμήματος και των δύο σχολείων.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης άρχισε στο Θέατρο του Δημοτικού Κολλεγίου Ψυχικού όπου έγινε μια πολιτιστική ανταλλαγή, με σύντομες παρουσιάσεις των μαθητών για τις χώρες τους και παραδοσιακούς χορούς από την Ελλάδα και τη Νιγηρία.

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο Πρόξενος της Νιγηρίας στην Ελλάδα κ. Felix Logo, ο οποίος δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένος και περήφανος για τη σύσφιξη των σχέσεων που γίνεται μεταξύ των δύο χωρών μέσω των παιδιών.

Ακολούθησε ξενάγηση στις εγκαταστάσεις της Κάντζας. Οι μαθητές μας διέσχισαν το campus με τους μαθητές του Greenwood House School και έφθασαν από το Λάτσειο έως το Μποδοσάκειο, δείχνοντάς τους τις τάξεις, τις βιβλιοθήκες, τα εργαστήρια και τις αθλητικές εγκαταστάσεις των σχολείων τους.

Τα παιδιά από τη Νιγηρία συμμετείχαν επίσης σε δράση του Ομίλου Περιβάλλοντος του Δημοτικού Κολλεγίου Αθηνών και φύτευσαν μαζί με μαθητές μας λουλούδια στα παρτέρια του Μποδοσακείου.  

Η επίσκεψη έκλεισε με την ανταλλαγή ευχών και δώρων μεταξύ των παιδιών και των δασκάλων τους και την υπόσχεση να κρατήσουν επαφή.

Με τη δράση αυτή, οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να συναναστραφούν με παιδιά της ηλικίας τους από το εξωτερικό και να μάθουν για τον πολιτισμό της Νιγηρίας, καθώς και να καλλιεργήσουν τις δεξιότητες επικοινωνίας τους στην αγγλική γλώσσα. 


Η επίσκεψη του Greenwood House School στο Σχολείο μας πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της συνάντησης που είχαν η Πρέσβειρα της Νιγηρίας Opunimi Akinkugbe και ο Πρόξενος Felix Logo με τον Διευθυντή/President του Κολλεγίου Καθηγητή Κώστα Συνολάκη ’75 στις 21 Φεβρουαρίου 2023 στο campus Ψυχικού. 

 

Επιστροφή