Εγκαίνια Εικαστικής Έκθεσης Γ. Ζογγολόπουλου

Νοε 3, 2023

Την Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης «Αγωγή Ζωής» που φιλοξενείται στο φουαγιέ του Θεάτρου του Κολλεγίου με γλυπτά μικρής κλίμακας, ζωγραφικά έργα, αρχειακό υλικό και προσωπικά αντικείμενα του Γιώργου Ζογγολόπουλου. Η έκθεση διοργανώνεται από τη Διεύθυνση του Κολλεγίου και το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου και τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μέλη της Διοίκησης και της Διεύθυνσης του Κολλεγίου, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Γεωργίου Ζογγολόπουλου και μαθητές του Κολλεγίου. Η έκθεση αυτή αποτελεί συνέχεια της πολύ πετυχημένης υπαίθριας έκθεσης γλυπτών μεγάλης κλίμακας του καταξιωμένου Έλληνα καλλιτέχνη που παρουσιάσθηκε τον περασμένο Μάιο στο Κολλέγιο.

Ο Διευθυντής/President του Κολλεγίου Αθηνών Καθηγητής Σπύρος Ν. Πολλάλης καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους και σημείωσε πόσο σημαντικό είναι που ανοίγει το campus στην τέχνη και οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να έρχονται σε καθημερινή επαφή με τα έργα. 

Εκ μέρους του Ιδρύματος Ζογγολόπουλου και του Προέδρου του κ. Νίκου Θεοδωρίδη, χαιρετισμό απηύθυνε η Ελένη Σιώτη – Αλούπη, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, η οποία τόνισε ότι ο τίτλος της έκθεσης εκφράζει απόλυτα την πεποίθηση του καλλιτέχνη πως η τέχνη οφείλει να απευθύνεται στα παιδιά και στους νέους.

Για την εκπαιδευτική προσέγγιση των καλλιτεχνικών στο Κολλέγιο μίλησε η καθηγήτρια Εικαστικών Τεχνών του International Baccalaureate Diploma Programme και συντονίστρια του IB DP Arts Βικτωρία Καρβούνη.

Τέλος, η επιμελήτρια της έκθεσης Ίρις Κρητικού δήλωσε ότι η έκθεση αυτή επέστρεψε ως δώρο στο Κολλέγιο και στους μαθητές του, τους οποίους κάλεσε να επισκεφθούν και το σπίτι του Ζογγολόπουλου στο Ψυχικό για να έρθουν ακόμη πιο κοντά με το πολυσχιδές έργο του καλλιτέχνη. 

Ακολούθησε ξενάγηση από την κ. Κρητικού.


Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό κατόπιν κράτησης στο τηλέφωνο 210 6798169 ή στο [email protected] τις παρακάτω ημέρες και ώρες:

Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου: 6.00 - 8.00 μ.μ.

Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου: 11.00 π.μ. - 4.00 μ.μ.

Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου: 11.00 π.μ. - 4.00 μ.μ.

Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου: 6.00 - 8.00 μ.μ. 

Μπορείτε να δείτε τον κατάλογο της έκθεσης εδώ.

Επιστροφή