Στο Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα λειτουργούν οκτώ Σταθμοί Πρώτων Βοηθειών (“Ιατρεία”) καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού προγράμματος.

 

Λειτουργία Σταθμών Πρώτων Βοηθειών

Ιατρεία Ψυχικού: Μπενακείου, Τσολαϊνείου, Κλειστού Γυμναστηρίου, Κολυμβητικού Κέντρου, Νηπιαγωγείου

Ιατρεία Κάντζας: Μποδοσακείου, Λατσείου, Κολυμβητικού Κέντρου

 

Ωράριο λειτουργίας

Οι Σταθμοί Πρώτων Βοηθειών λειτουργούν καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας των Σχολείων και παρουσίας μαθητών σε αυτά.

Το Ιατρείο του Κλειστού Γυμναστηρίου στο Ψυχικό λειτουργεί επίσης τις απογευματινές ώρες καθημερινά και κάθε Σάββατο κατά τη διάρκεια των προπονήσεων των αντιπροσωπευτικών ομάδων του Κολλεγίου και του Προγράμματος Επιμόρφωσης Ενηλίκων «Άσκηση – Άθληση».

Το Ιατρείο του Κολυμβητικού Κέντρου στην Κάντζα λειτουργεί τις απογευματινές ώρες καθημερινά κατά τη διάρκεια των μαθημάτων αθλητικών του Εργαστηρίου Ελευθέρων Σπουδών. Επίσης λειτουργεί τις πρωινές ώρες κάθε Σαββάτου κατά τη διάρκεια των προπονήσεων των αντιπροσωπευτικών ομάδων των Δημοτικών Σχολείων.

 

 Λειτουργία Σταθμών Πρώτων Βοηθειών

Οι Σταθμοί Πρώτων Βοηθειών είναι στελεχωμένοι με έμπειρες νοσηλεύτριες, οι οποίες βρίσκονται σε αυτούς καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού προγράμματος. Ο ρόλος τους περιορίζεται στην παροχή πρώτων βοηθειών σε περιπτώσεις εκτάκτων περιστατικών κατά τη διάρκεια παρουσίας μαθητών στο σχολείο.


  •   Σε περίπτωση που τα συμπτώματα εμμένουν ή κριθεί ότι υπάρχει ανάγκη ιατρικής φροντίδας, καλούνται οι γονείς να παραλάβουν τον μαθητή.
  •   Σε επείγοντα περιστατικά, τα οποία χρήζουν άμεσης νοσοκομειακής αντιμετώπισης, ο μαθητής μεταφέρεται με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο εφημερεύον δημόσιο νοσοκομείο (πάντοτε με συνοδό) και ειδοποιούνται οι γονείς του.
  •   Οι γονείς παιδιών τα οποία πάσχουν από χρόνια ή σοβαρά προβλήματα υγείας, προσκομίζουν γραπτές οδηγίες του θεράποντος ιατρού για την καλύτερη αντιμετώπιση ενδεχομένων εκτάκτων περιστατικών σχετικών με την πάθηση τους.

 

Οι νοσηλεύτριες επιτελούν το έργο τους με μεγάλη ευσυνειδησία προς τα παιδιά και για αυτό πρέπει όλοι (μαθητές, γονείς και προσωπικό) να διευκολύνουν το έργο τους και να μην τις επιβαρύνουν χωρίς ουσιαστικό λόγο. Σε περιπτώσεις μαθητών που προσέρχονται με μεγάλη συχνότητα στα ιατρεία με σκοπό να αποφύγουν την παρακολούθηση μαθημάτων ενημερώνονται οι γονείς τους.