Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη

Απρ 6, 2023

Την Πέμπτη, 6 Απριλίου 2023, στο πλαίσιο εορτασμού της «Παγκόσμιας Ημέρας Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη» και με αφορμή την επέτειο της έναρξης των πρώτων  σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στις 6 Απριλίου 1896, πραγματοποιήθηκε εορτασμός για τους μαθητές και τις μαθήτριες των Γυμνασίων και  Λυκείων Κολλεγίου Αθηνών και Κολλεγίου Ψυχικού στο Θέατρο του Κολλεγίου, στο Ψυχικό.

Το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και το “A” Association  αφιέρωσαν την εκδήλωση στις αξίες του Ολυμπισμού.

Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν η κ. Άννα Ντουντουνάκη, πρωταθλήτρια Ευρώπης στην κολύμβηση, και η κ. Νικόλ Κυριακοπούλου, Ολυμπιονίκης και πρωταθλήτρια του άλματος επί κοντώ.

Τον Ολυμπιακό Ύμνο ερμήνευσε η καθηγήτρια Φωνητικής του Ωδείου του Κολλεγίου Αθηνών κ. Φιλοθέη Μωρίκη, ενώ στο πιάνο συνόδευσε ο κ. Στέφανος Τσοκάκης, Διασχολικός Συντονιστης Μουσικής του Κολλεγίου.

Το προεδρείο και τα μέλη του “A” Association που είχαν την ιδέα της εκδήλωσης παρουσίασαν την Αθλητική Ιστορία του Κολλεγίου και τις αξίες του Ολυμπισμού.

Το συντονισμό της εκδήλωσης είχαν οι κ.κ. Ιορδάνης Παπαδόπουλος, Βασίλης Μόσχος και το Προεδρείο του “A” Association.

Συμμετείχαν από το “A” Association: Σ. Βουδούρη, Σ. Δημόπουλος, Α.-Μ. Ίβιτς, Δ. Καλοφωλιάς, Αγ. Καραγιαννίδου, Α. Κοτταρίδης, Η. Μαύρου, Ν. Νίκολη, Α. Πεπόνη, Ν. Πιοβάν, Ε. Ροδοπούλου, Αγ. Σμυρνιού, Γ. Σπύρου, Ν. Στρογγύλη, Ζ. Τζανέτου, Αν. Χατζόπουλος.

Επιστροφή