Αναπαράσταση Μαραθωνίου Δρόμου Δημοτικών Σχολείων

Αναπαράσταση Μαραθωνίου Δρόμου Δημοτικών Σχολείων

Νοε 7, 2017

Το Τμήμα Φυσικής Αγωγής του Δημοτικού Σχολείου του Κολλεγίου Αθηνών διοργάνωσε διήμερο εκδηλώσεων (3 & 7  Νοεμβρίου) αφιερωμένο στο αγώνισμα του Μαραθώνιου Δρόμου, με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών και μαθητριών, μαθαίνοντας την ιστορία και την εξέλιξη του αγωνίσματος αυτού μέσα στο πέρασμα του χρόνου, καθώς και μεταδίδοντας τα μηνύματα και τις αξίες που αναδύονται από το επίπονο αλλά όμορφο αυτό αγώνισμα.  Στα πλαίσια των εκδηλώσεων έγιναν ομιλίες στο θέατρο του σχολείου από τον κ. Παναγιώτη Δρίκο, ενώ οργανώθηκε δρώμενο αναπαράστασης του Μαραθώνιου Δρόμου με την ταυτόχρονη συμμετοχή όλων των μαθητών και μαθητριών.

 

Η 1η και 2η τάξη είχαν το ρόλο των υποστηρικτών- θεατών με τα καλλιτεχνικά τους έργα, τα συνθήματα που είχαν προετοιμάσει, τις επευφημίες και τα χειροκροτήματα, η 3η είχε ρόλο δεικτών διαδρομής, ενώ η 4η είχε αναλάβει την παροχή νερού και σφουγγαριών στους δρομείς καθώς και την καθαριότητα της διαδρομής. Τέλος, η 5η και η 6η τάξη είχαν το ρόλο των δρομέων με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών που έτρεξαν μαζί τους.

 

Την εκκίνηση ανά τμήμα έδωσε ο Διευθυντής του σχολείου, κος Λουκάς Ζάχος. Ξεχωριστό τόνο έδωσε η παρουσία της ομάδας Drum sticks με υπεύθυνη την κα Δέσποινα Σουγιούλ.

 

Στις εκδηλώσεις ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό μικροί και μεγάλοι και δημιουργήθηκε κλίμα χαράς και προσμονής για τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις του Αυθεντικού Μαραθώνιου Δρόμου, την Κυριακή 12 Νοεμβρίου.

Επιστροφή