Τελετή Αφής της «Φλόγας της Ελπίδας»

Τελετή Αφής της «Φλόγας της Ελπίδας»

Μαρ 2, 2017

Με απόφαση της Διεθνούς Επιτροπής Special Olympics, η Αυστρία έχει αναλάβει να διοργανώσει από 14 μέχρι 25 Μαρτίου 2017, τους XΙ Παγκόσμιους Χειμερινούς Αγώνες Special Olympics, στις πόλεις Graz, Schladming, Ramsau, στους οποίους αναμένεται να συμμετάσχουν 3.000 αθλητές  από 110 χώρες.

 

Στο πλαίσιο των σχετικών εκδηλώσεων, την Πέμπτη, 2  Μαρτίου 2017  στο περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της «Φλόγας της Ελπίδας», των XΙ Παγκοσμίων Χειμερινών Αγώνων Special Olympics Αυστρία 2017.  Αμέσως, μετά την Τελετή Αφής της Φλόγας, ακολούθησε Λαμπαδηδρομία, συνολικής απόστασης 8.5 Km, στην οποία έλαβαν μέρος αθλητές των Special Olympics με την υποστήριξη και συμμετοχή Ελλήνων Αστυνομικών, οι οποίοι έχουν τη Διεθνή ονομασία «Law Enforcement Torch Runners – LETR» καθώς και Μαθητές Δημοσίων και Διεθνών Ιδιωτικών Σχολείων.   Η λαμπαδηδρομία πέρασε από ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία της Αθήνας και παραδόθηκε στην Πρέσβειρα της Αυστρίας Mrs Mag. Andrea Ikić-Böm στην  κατοικία της στο Ψυχικό.

 

To Σχολείο μας είχε την τιμή να προσκληθεί στην Τελετή Αφής και να  συμμετέχει στη Λαμπαδηδρομία με μαθητές και μαθήτριες – μέλη του Α” Assosiation.

 

Οι μαθητές και μαθήτριες που έλαβαν μέρος ήταν οι εξής:

Μπούρλος Νικόλαος, Μαύρος Ουμβέρτος, Σιαπέρα Μιλένα, Χριστοδούλου Βελισσάριος, Κατσίνης Αλέξανδρος, Σιγάλας Μηνάς, Δήμα Μαρία, Φριλίγκος Ιωάννης από το Κολλέγιο Αθηνών.

Φράγκος Νικόλαος, Παπαλιάκος–Αθανασίου Νικόλαος, Εμπέογλου Μαριάννα, Παπανδρέου Νικόλαος, Βλασταράκης Γεώργιος, Καζαντζή Ελευθερία, Γεωργιάδη Αφροδίτη, Μιχαλόπουλος Αντώνης από το Κολλέγιο Ψυχικού.

Τους μαθητές και μαθήτριες συνόδεψε ο κύριος Βασίλης Μόσχος, Διασχολικός Προϊστάμενος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.

Στην τελετή Αφής παρευρέθησαν  ο κύριος Νίκος Τσαβλίρης, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, ο κύριος Ανδρέας Ποταμιάνος, εκ μέρους του Σωματείου του Ε.Ε.Ι., αλλά και επίτιμο μέλος των Special Olympics Hellas, καθώς και ο Διευθυντής / President του Κολλεγίου Αθηνών –Κολλεγίου Ψυχικού, καθηγητής Σπύρος Πολλάλης.

Επιστροφή