Τα Νέα μας

Μαραθώνιος Αθήνας - Δήλωση Συμμετοχής

Σεπ 6, 2021

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ, Ο ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ – 13 & 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021
11ος Κολλεγιακός Μαραθώνιος

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΕ ΤΑ «ΧΡΩΜΑΤΑ» ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

Τρέχουμε για το Πρόγραμμα Υποτροφιών - Στηρίζουμε τους δρομείς μας

Στις 13 & 14 Νοεμβρίου 2021, θα πραγματοποιηθεί ο Μαραθώνιος Αθήνας, ο Αυθεντικός. Το Σχολείο μας συμμετέχει για 11η συνεχή χρονιά παραμένοντας πιστό στη «διαδρομή προσφοράς» που διανύει από την ίδρυσή του έως σήμερα. Όπως κάθε χρόνο –ακόμα και πέρυσι από μακριά– η Κολλεγιακή οικογένεια δίνει το «παρών» στηρίζοντας το Πρόγραμμα Υποτροφιών του Σχολείου μας.

Όπως σημειώνεται παρακάτω, σύμφωνα με τους Κανονισμούς του ΣΕΓΑΣ στη φετινή διοργάνωση δικαίωμα εγγραφής και συμμετοχής έχουν μόνο όσοι δρομείς διαθέτουν Πιστοποιητικό Εμβολιασμού έναντι της νόσου COVID-19 ή έγκυρο Πιστοποιητικό Νόσησης.

Όποιος επιθυμεί να ενταχθεί στην Κολλεγιακή ομάδα για τη φετινή διοργάνωση, μπορεί να συμπληρώσει την αίτηση συμμετοχής ηλεκτρονικά, μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου 2021.

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Σημειώνουμε ότι οι Αγώνες Παιδιών 1.200μ. δεν θα πραγματοποιηθούν κατά τη φετινή διοργάνωση. Μαθητές και μαθήτριες των Γυμνασίων και Λυκείων που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στους Αγώνες 5χλμ ή 10χλμ θα ακολουθήσουν την ίδια διαδικασία εγγραφής (με κόστος συμμετοχής) με αυτή των ενηλίκων.

ΑΓΩΝΕΣ - Σημαντικές αλλαγές:

Μαραθώνιος Δρόμος – Την Κυριακή 14 Νοεμβρίου, οι συμμετέχοντες δρομείς στον Μαραθώνιο Δρόμο θα κατανεμηθούν σε δύο διαφορετικούς αγώνες Μαραθωνίου Δρόμου (Α & Β). Ο Αγώνας Α θα εκκινήσει στις 09:00 και ο Αγώνας Μαραθωνίου Β στις  09:45. Σημειώνεται ότι οι συμμετέχοντες και των δύο Αγώνων θα εκκινούν σε blocks των 500 ατόμων.

Αγώνας 5χλμ – Την Κυριακή 14 Νοεμβρίου, οι συμμετέχοντες δρομείς στα 5χλμ θα κατανεμηθούν σε δύο διαφορετικούς αγώνες 5χλμ (Α & Β). Ο Αγώνας Α θα εκκινήσει στις 08:00 και ο Αγώνας Β στις 09:00. Σημειώνεται ότι οι συμμετέχοντες και των δύο Αγώνων θα εκκινούν σε blocks των 500 ατόμων.

Αγώνας 10χλμ – Το Σάββατο 13 Νοεμβρίου, οι συμμετέχοντες δρομείς στα 10χλμ θα κατανεμηθούν επίσης σε δύο διαφορετικούς αγώνες 10χλμ (Α & Β). Ο Αγώνας Α θα εκκινήσει στις 17:00 και ο Αγώνας Β στις 18:00. Σημειώνεται ότι οι συμμετέχοντες και των δύο Αγώνων θα εκκινούν σε blocks των 500 ατόμων.

Περιορισμοί συμμετοχών: Στη φετινή διοργάνωση, λόγω της μείωσης των ορίων εγγραφών για όλους τους αγώνες, υπάρχουν περιορισμοί στις συμμετοχές από τον ΣΕΓΑΣ. Για τον λόγο αυτόν, θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας στις εγγραφές

 

ΕΠΙΠΕΔΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ:

Από φέτος, τα διαθέσιμα επίπεδα εγγραφής είναι δύο:

- «Ενισχυμένο Επίπεδο Εγγραφής»

- «Πλήρες Επίπεδο Εγγραφής»

Δικαίωμα εγγραφής & συμμετοχής στη διοργάνωση έχουν (ως ορίζουν οι Γενικοί Όροι Εγγραφήςτου ΣΕΓΑΣ) όσοι δρομείς διαθέτουν Πιστοποιητικό Εμβολιασμού έναντι της νόσου COVID-19 ή Πιστοποιητικό Νόσησης με αναγραφόμενη ημερομηνία έως και 15 ημέρες πριν από την ημέρα παραλαβής του υλικού συμμετοχής τους από το Κέντρο Εγγραφών και όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής, όπως αυτές αναφέρονται και ισχύουν με βάση τις διευκρινιστικές οδηγίες της Υγειονομικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής της διοργάνωσης (τα σχετικά πιστοποιητικά θα ζητηθούν για επίδειξη κατά την παραλαβή του υλικού συμμετοχής).

ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (ανά δρομέα):

Μαραθώνιος Δρόμος Ενισχυμένο Επίπεδο - 40€
Μαραθώνιος Δρόμος Πλήρες Επίπεδο - 95€

Αγώνας Δρόμου 5χλμ Ενισχυμένο Επίπεδο - 21€
Αγώνας Δρόμου 5χλμ Πλήρες Επίπεδο - 75€

Αγώνας Δρόμου 10χλμ Ενισχυμένο Επίπεδο - 30€
Αγώνας Δρόμου 10χλμ Πλήρες Επίπεδο - 80€

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ  ή/και ΑΚΥΡΩΣΗ ΛΟΓΩ COVID-19

Αναφορικά με τη δυνατότητα ακύρωσης της εγγραφής και την επιστροφή της καταβληθείσας συμμετοχής, ακολουθείται η πολιτική ακυρώσεων του ΣΕΓΑΣ

«Η Ακύρωση Εγγραφής και Συμμετοχής είναι δυνατή κατόπιν γραπτού αιτήματος μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2021. Εφόσον ένας εγγεγραμμένος δρομέας επιθυμεί να προχωρήσει με την ακύρωση της εγγραφής του θα πρέπει να στείλει σχετικό email  αποκλειστικά και μόνο στη διεύθυνση [email protected].

Στην περίπτωση ακύρωσης εγγραφής εντός του παραπάνω χρονικού ορίου (μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου), η συνδρομή συμμετοχής επιστρέφεται στον εγγεγραμμένο δρομέα μετά παρακρατήσεως 10€ για διαχειριστικούς λόγους (του ΣΕΓΑΣ). Σημειώνεται ότι μετά την ημερομηνία αυτή (30 Σεπτεμβρίου 2021) αιτήματα ακύρωσης δεν θα γίνονται δεκτά, είτε αφορούν σε εγγραφές που είχαν υποβληθεί προγενέστερα είτε μεταγενέστερα.

Οι επιστροφές χρημάτων που αφορούν σε ακυρώσεις εγγραφών πραγματοποιούνται σε διάστημα 60 ημερών μετά τον αγώνα.

Σε περίπτωση ακύρωσης της διοργάνωσης του Μαραθωνίου Αθήνας με απόφαση της Πολιτείας εξαιτίας ενδεχόμενων μέτρων υγειονομικής προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού ή εξ αιτίας άλλου λόγου ανωτέρας βίας, θα πραγματοποιείται αναγκαστική μεταφορά της εγγραφής κάθε δρομέα στην επόμενη διοργάνωση του Μαραθωνίου Αθήνας.

Πληροφορίες: Για Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Γραμματεία του Τμήματος (Πόπη Σιμιτσή, τηλ. 210-6798308, 210-6778876, email: [email protected]).

Προπονήσεις: Την προετοιμασία της ομάδας του Κολλεγίου αναλαμβάνει για άλλη μία χρονιά η Μαρία Πολύζου, Πρέσβειρα του Μαραθωνίου, Βαλκανιονίκης και κάτοχος του Πανελληνίου ρεκόρ στον Μαραθώνιο. Οι προπονήσεις πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη και Πέμπτη 19:00 - 20:30, στο Στάδιο Στεφάνου Δέλτα (Campus Ψυχικού). Το κόστος συμμετοχής στις προπονήσεις είναι 40€ το μήνα. Έναρξη προπονήσεων 14 Σεπτεμβρίου 2021. Όποιος επιθυμεί να συμμετέχει στις προπονήσεις θα πρέπει να το δηλώσει στη Γραμματεία του Προγράμματος «Άσκηση - Άθληση», τηλ. 210-6798321.

Η είσοδος στον χώρο του Σχολείου θα επιτρέπεται με την επίδειξη του Πιστοποιητικού πλήρους εμβολιασμού SARS-Cov-2, εφόσον έχουν παρέλθει 14 ημέρες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού (από τη μοναδική δόση μονοδοσικού εμβολίου ή τη δεύτερη δόση όταν πρόκειται για εμβολιασμό που ολοκληρώνεται σε δύο δόσεις) ή επίσημης βεβαίωσης νόσησης, που εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και ισχύει για 180 ημέρες (μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο).

Υποστήριξη δρομέων: Συμμετέχοντας στον «δικό μας Μαραθώνιο» –είτε ως δρομείς, είτε ως υποστηρικτές δρομέων– συμβάλλουμε στη διάδοση του αθλητικού ιδεώδους και υποστηρίζουμε το Πρόγραμμα Υποτροφιών του Σχολείου μας, διαχέοντας το Κολλεγιακό πνεύμα και αναδεικνύοντας έμπρακτα τις αξίες του εθελοντισμού, της κοινωνικής προσφοράς και της αλληλεγγύης. Θα σας κοινοποιηθεί σύντομα η λίστα των Κολλεγιακών δρομέων για να στηρίξετε τον αγώνα τους με τη δωρεά σας για το Πρόγραμμα Υποτροφιών. Οι δρομείς που στηρίζετε λαμβάνουν ενημέρωση για την υποστήριξή σας.

Εντωμεταξύ, μπορείτε να στηρίξετε το Πρόγραμμα Υποτροφιών με δωρεά σας στον ακόλουθο σύνδεσμο www.athenscollege.edu.gr/give/givenow. Κάθε δωρεά –ανεξαρτήτως ποσού– κάνει τη διαφορά στη ζωή των μαθητών μας. Η συλλογική συμμετοχή είναι η δύναμή μας. 

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ


Επιστροφή