Ενημέρωση για την Τελετή Αποφοίτησης - COMMENCEMENT 2022

Ιουν 15, 2022

Ψυχικό, 14 Ιουνίου 2022

 

Αγαπητοί/ές  τελειόφοιτοι,

Εκ μέρους της  Διεύθυνσης και του Συλλόγου των Διδασκόντων σας συγχαίρουμε για την πρόοδό σας.

Η Τελετή Αποφοίτησης - Commencement της τάξης σας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2022 και ώρα 19:00.

Προκειμένου να τονιστεί ακόμη περισσότερο ο ακαδημαϊκός χαρακτήρας της τελετής, καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής θα φοράτε τήβεννο, ένδυμα διεθνώς καθιερωμένο για επίσημες τελετές αποφοίτησης εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Η τήβεννος είναι υποχρεωτική για τη συμμετοχή στην τελετή και θα διατεθεί δωρεάν από το Σχολείο για χρήση την ημέρα αυτή.

Για να παραλάβετε την τήβεννο, θα χρειαστεί να καταθέσετε την Τετάρτη, 13 Ιουλίου πριν από την πρόβα την αστυνομική σας ταυτότητα ή το διαβατήριό σας στους/στις υπεύθυνους/ες καθηγητές/τριες που θα βρίσκονται σε προκαθορισμένες αίθουσες του Μπενακείου Διδακτηρίου. Ta έγγραφα, τα οποία θα τηρηθούν με απόλυτη ασφάλεια και χωρίς κάποια καταχώριση αυτών ή άλλη επεξεργασία, θα σας επιστραφούν μετά τη λήξη της Τελετής Αποφοίτησης την Πέμπτη, με την επιστροφή των τηβέννων. 

Στην περίπτωση που επιθυμείτε να αγοράσετε την τήβεννο, πρέπει να καταβάλετε το ποσό των 145 . Το επιτηβέννιο και η φούντα με το αναμνηστικό οικόσημο του Σχολείου από το καπέλο θα σας δοθούν ως ενθύμιο μετά το τέλος της τελετής.

Θα θέλαμε ακόμη να επισημάνουμε κάποιες οργανωτικές λεπτομέρειες και σας παρακαλούμε να προσέξετε τα ακόλουθα:

  • Την  Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2022 και ώρα 17:00 θα πραγματοποιηθεί η πρόβα της τελετής, στα σκαλιά του Μπενακείου. Η παρουσία σας είναι απαραίτητη, καθώς και η έγκαιρη προσέλευσή σας. Αρχικά, θα κατευθυνθείτε σε προκαθορισμένες σχολικές αίθουσες στο ισόγειο, τον α’ και τον β’ όροφο του Μπενακείου, όπου υπεύθυνοι/ες καθηγητές/τριες θα σας βοηθήσουν να δοκιμάσετε την τήβεννό σας. Αμέσως μετά, θα συμμετάσχετε σε πρόβα για τον Ύμνο του Κολλεγίου και την παρέλαση στα σκαλιά του Μπενακείου. Η τήβεννος θα παραμείνει στο Σχολείο την Τετάρτη. Παρακαλείσθε να είστε ευπρεπώς ενδεδυμένοι, για να παρευρεθείτε, μετά το τέλος της πρόβας, στη δεξίωση που θα παρατεθεί στις 20:30 στην Bookis Plaza.
  • Την επόμενη ημέρα, Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2022, πρέπει να βρίσκεστε μέσα στο Μπενάκειο το αργότερο έως τις 17:00 και να κατευθυνθείτε στις προκαθορισμένες σχολικές αίθουσες, όπου θα παραμείνετε έως την έναρξη της τελετής. Τα αγόρια πρέπει να φορούν ανοιχτόχρωμο πουκάμισο, σκουρόχρωμο παντελόνι και επίσημα υποδήματα (όχι αθλητικά), ενώ στα κορίτσια συστήνεται να μην φορούν ψηλά τακούνια, προς αποφυγήν ατυχημάτων.
  • Μετά την τελετή θα ακολουθήσει στην Bookis Plaza το παραδοσιακό δείπνο των αποφοίτων. Θα είναι μεγάλη μας χαρά να παρευρεθείτε όλοι. Μετά το δείπνο, ο Σύλλογος των Αποφοίτων του Κολλεγίου σας προσκαλεί σε γιορτή καλωσορίσματος στη Λέσχη του ΣΑΚΑ.

 

Καλό θα είναι, τέλος, να διαθέσετε λίγο χρόνο για να θυμηθείτε τα λόγια του ΄Υμνου του Κολλεγίου.

 

 

ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ

Now God bring home our minds to School!!

Σωκράτης learned here;  Πλάτων  taught;

Αριστοτέλης  ordered thought

Men used their minds here as men ought

For love of truth and reason’s rule,

For love of truth and reason’s rule!

 

We outgrow Roman, Frank, and Turk,

Athenians and Greeks and men,

We still are growing. Reason then

Shall prove us more than Greek again

If God bring home our minds to work,

Now God bring home our minds to work.

 

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία και να σας ευχηθούμε καλά αποτελέσματα στις εξετάσεις σας, επιτυχία στις περαιτέρω σπουδές σας και καλή σταδιοδρομία.

 

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία.

  

Χρίστος Ι. Κωνσταντόπουλος  

Συντονιστής Κολλεγίου Αθηνών &  

Διευθυντής Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών  

Επιστροφή