Χρήση Μάσκας στο Σχολείο

Δεκ 15, 2021

Προς τους γονείς των μαθητών και μαθητριών

του Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού

 

Αγαπητοί γονείς,

 

Στο πλαίσιο της κοινής μας προσπάθειας να προστατευθεί η σχολική κοινότητα από τη διασπορά του SARS COV-2, παρακαλούμε να επισημαίνετε και να υπενθυμίζετε καθημερινά στα παιδιά σας ότι η χρήση προστατευτικής μάσκας (απλής χειρουργικής ή υφασμάτινης με κατάλληλες προδιαγραφές) στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του Σχολείου, τόσο κατά τη διάρκεια των μαθημάτων όσο και στα διαλείμματα, καθώς και στα μέσα μεταφοράς μαθητών (σχολικά λεωφορεία κλπ), είναι υποχρεωτική. Η χρήση μάσκας δεν είναι υποχρεωτική μόνο κατά το μάθημα της Γυμναστικής και όταν τα παιδιά τρώνε ή πίνουν, ωστόσο και σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις. Για τον λόγο αυτό οι μαθητές/τριες χρειάζεται να είναι καθημερινά εφοδιασμένοι όχι μόνο με μία αλλά με περισσότερες μάσκες και να τηρούν απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα προστασίας, όπως προβλέπεται από την υπ΄ αριθμόν Δ1α/Γ.Π.οικ.55254 ΚΥΑ.

 

Τονίζεται επίσης ότι κρίσιμης σημασίας για την αποτελεσματικότητα της χρήσης της μάσκας είναι η σωστή εφαρμογή της, έτσι ώστε να μην είναι χαλαρή και να μην υπάρχουν κατά το δυνατόν κενά μεταξύ προσώπου και μάσκας.

 

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία και σας ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή συνέχεια με ασφάλεια και καλή πρόοδο για τους μαθητές μας.

 

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Γιαννουλάτος

Διευθυντής Ιδιωτικού Λυκείου – Κολλέγιο Ψυχικού

Επιστροφή