Λίγα λόγια για τον Κωστή Μαγκλάρα

Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών το 1987. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του ως Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο Imperial College London και έλαβε το μεταπτυχιακό του από το Πανεπιστήμιο του Stanford στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ακολούθησε ακαδημαϊκή καριέρα. Από το 1998, έχει αναλάβει σημαντικές θέσεις στο Columbia Business School, έχοντας μάλιστα βραβευθεί με το Dean’s Award για το διδακτικό έργο του. Η έρευνά του επικεντρώνεται στα στοχαστικά μοντέλα και τα επιστημονικά δεδομένα με έμφαση στα στοχαστικά δίκτυα, τη μηχανική οικονομία και διοίκηση, την ποσοτική τιμολόγηση και τη διαχείριση εσόδων. 

Το 2007, ο Καθηγητής Κωστής Μαγκλάρας ίδρυσε την εταιρεία χρηματοοικονομικής τεχνολογίας Mismi Inc. με έδρα τη Νέα Υόρκη. Είναι Καθηγητής στην έδρα David και Lyn Silfen του Columbia Business School και από την 1η Ιουλίου 2019 Κοσμήτορας της Σχολής.

Ο Κωστής Μαγκλάρας '87 στο Βήμα του Κολλεγίου Αθηνών

O Κοσμήτορας του Columbia Business School και απόφοιτος του Σχολείου μας Κωστής Μαγκλάρας ’87, σε αποκλειστική συνέντευξή του στο Κολλέγιο, μιλά για τη δύσκολη πορεία του που οδήγησε στο κορυφαίο Πανεπιστήμιο των ΗΠΑ, την αγάπη του για το Κολλέγιο και τις σχέσεις του με τους πρώην συμμαθητές του. Δίνει συμβουλές στους μαθητές που θέλουν να ασχοληθούν με τον κόσμο των επιχειρήσεων και τους προτρέπει να έχουν όραμα και θέληση.

Η ομιλία του Κωστή Μαγκλάρα στους μαθητές μας

Την Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020 ο Κοσμήτορας του Columbia Business School  Κωστής Μαγκλάρας ’87, μίλησε σε μαθητές μας για την επιτυχημένη ακαδημαϊκή του πορεία πέρα από τα σύνορα της χώρας και τους συμβούλευσε για όλα όσα πρέπει να προσέξουν κατά τα πρώτα επαγγελματικά βήματά τους. Δείτε όλη την ομιλία του στο παρακάτω βίντεο.