Λίγα λόγια για την Έλλη Ανδριοπούλου '93

 

Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών το 1993. Από το 1987 έως το 1993 ήταν μέλος της Εθνικής Ομάδας Θαλάσσιου Σκι και έχει ανακηρυχθεί Πρωταθλήτρια Ελλάδος και Βαλκανιονίκης. Το 1997 απέκτησε πτυχίο Ψυχολογίας (BA in Psychology) από το Deree, The American College of Greece και το 2001 έλαβε το μεταπτυχιακό της σε Διοίκηση Επιχειρήσεων (Master of Business Administration) από το Kellogg School of Management του Πανεπιστημίου Northwestern στις ΗΠΑ.

Από το 2000 έως το 2003 εργαζόταν στη συμβουλευτική εταιρεία Oliver Wyman στη Βοστώνη ως σύμβουλος εταιρειών σε θέματα στρατηγικής, ανάπτυξης και marketing. Το 2004 επέστρεψε στην Ελλάδα όπου εργάσθηκε στη Citibank σε διάφορες διοικητικές θέσεις στις διευθύνσεις Δικτύου, Λειτουργίας και Marketing και το 2011 ανέλαβε Γενική Διευθύντρια Marketing.

Από το 2012 έχει αναλάβει διάφορες διευθυντικές θέσεις στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) και από τον Ιούνιο του 2020 είναι Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΚΠΙΣΝ.

Το 2021 εξελέγη μέλος του Σωματείου του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος.

Έχει δύο κόρες που φοιτούν στο Κολλέγιο Αθηνών (Δημοτικό και Γυμνάσιο).

 

Η Έλλη Ανδριοπούλου '93 στο Βήμα του Κολλεγίου Αθηνών

Η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος Έλλη Ανδριοπούλου ’93 σε μια αποκλειστική συνέντευξη θυμάται τα μαθητικά της χρόνια στο Κολλέγιο και μιλά για το Σχολείο και τον διπλό ρόλο της ως αποφοίτου και γονέα.

Ομιλία της Έλλης Ανδριοπούλου στο Κολλέγιο

Την Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020, η Έλλη Ανδριοπούλου ’93 πραγματοποίησε ομιλία κατά την Τελετή Εγκατάστασης του νέου Διευθυντή/President του Κολλεγίου Αθηνών Καθηγητή κ. Κώστα Συνολάκη ’75. Με ιδιαίτερη συγκίνηση, μίλησε για το ξεκίνημά της ως μαθήτρια του Κολλεγίου Αθηνών και τη μετέπειτα πορεία της έως σήμερα που βρίσκεται στο τιμόνι του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.