Λίγα λόγια για τον Δρ Ιωάννη Μιαούλη '80

Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών το 1980, όπου ήταν για αρκετά χρόνια οικότροφος.

Είναι κάτοχος τριών πτυχίων από το Tufts University (Πτυχίο σε Μηχανολογία, Μεταπτυχιακό σε Οικονομικά και Διδακτορικό σε Μηχανολογία) και Μεταπτυχιακού Διπλώματος Μηχανολόγου Μηχανικού από το Massachusetts Institute of Technology (MIT). Είναι πρωτοπόρος στο STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) και έχει σχεδιάσει εκπαιδευτικά προγράμματα εισαγωγής στην Τεχνολογία και τη Μηχανική, τα οποία υλοποιούνται από χιλιάδες σχολεία και ιδρύματα ανά τον κόσμο.

Από το 2003 έως το 2019 διετέλεσε Πρόεδρος και Διευθυντής του Μουσείου Επιστημών της Βοστώνης. Ανέλαβε τα ηνία του Μουσείου μετά από πολυετή διακεκριμένη πορεία στο Tufts University, όπου ήταν Καθηγητής Μηχανολογίας και διετέλεσε Κοσμήτορας της Σχολής Μηχανικών και Κοσμήτορας της Σχολής Τεχνών και Επιστημών για τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών. Το 2019 ανέλαβε President του Roger Williams University.

Στην επιφανή καριέρα του, έχει λάβει δεκάδες βραβεία όπως το Presidential Young Investigator Award, το MacLeod Cormack Award for Excellence in Collaborative Research, το William P. Desmond Award for Outstanding Contributions to Public Education, το President’s Award από την Αμερικανική Εταιρεία για την Εκπαιδευτική Τεχνολογία (ASEE), το Distinguished Alumni Service Award από τον Σύλλογο Αποφοίτων του Πανεπιστημίου Tufts, ενώ από το 2017 έχει μπει στο STEM Hall of Fame.

Έχει δημοσιεύσει πάνω από 100 ερευνητικά άρθρα. 

Το μεγάλο του πάθος είναι το STEM, το οποίο προσπαθεί να μεταλαμπαδεύσει στα νέα παιδιά σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ενδεικτικό του πάθους του αυτού είναι ότι το 2004, προώθησε την ίδρυση του Εθνικού Κέντρου Τεχνολογικής Μάθησης (NCTL) στο Μουσείο Επιστημών της Βοστώνης, με στόχο να βελτιώσει τις γνώσεις στη Μηχανική και την Τεχνολογία ανθρώπων όλων των ηλικιών και να εμπνεύσει τη νέα γενιά μηχανικών, επιστημόνων και εφευρετών. Το Κέντρο αυτό έχει προσεγγίσει περίπου 200.000 δασκάλους και 22 εκατομμύρια μαθητές σε 50 Πολιτείες των ΗΠΑ.

Ο Δρ Ιωάννης Μιαούλης '80 στο Βήμα του Κολλεγίου Αθηνών

Ο President του Roger Williams University και απόφοιτος του Σχολείου μας Δρ Ιωάννης Μιαούλης ’80 σε αποκλειστική του συνέντευξη, θυμάται τα μαθητικά του χρόνια στο Κολλέγιο, το Οικοτροφείο, τις σπουδές του στις Ηνωμένες Πολιτείες και την επαγγελματική του πορεία. 

Η ομιλία του Δρ Ιωάννη Μιαούλη στους μαθητές μας

Την Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2022, ο President του Roger Williams University Δρ Ιωάννης Μιαούλης ’80 μίλησε σε μαθητές μας, μοιράσθηκε μαζί τους στιγμές από τα μαθητικά του χρόνια στο Κολλέγιο και τους συμβούλευσε να πιστεύουν στον εαυτό τους και στις δυνατότητές τους για το μέλλον. Δείτε όλη την ομιλία του στο παρακάτω βίντεο.