Λίγα λόγια για την Τερέζα Φαρμάκη

Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών το 1996. Είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομικών από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και MBA από το Πανεπιστήμιο Columbia στη Νέα Υόρκη. 

Από πολύ μικρή ηλικία δραστηριοποιήθηκε στον κλάδο των επενδύσεων. Έπειτα από μια σημαντική σταδιοδρομία στη Νέα Υόρκη, επέστρεψε στην Ελλάδα και σε ηλικία μόλις 29 ετών ανέλαβε Chief Investments Officer στο χαρτοφυλάκιο των επενδύσεων της Τράπεζας Πειραιώς.

Το 2011 πήγε στο Λονδίνο, αναλαμβάνοντας τη διαχείριση επενδύσεων. Από το 2015 είναι Ιδρυτικό Στέλεχος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Astarte Capital Partners, μιας πρωτοπόρας εταιρείας επενδύσεων με έδρα το Λονδίνο και γραφεία που λειτουργούν στο Σύδνεϋ και το Τορόντο.

Έχει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στις ιδιωτικές αγορές και εκπροσωπεί μία από τις λίγες γυναίκες ιδρυτές στον χώρο των ιδιωτικών κεφαλαίων και των real assets.

Τον Ιούλιο του 2021 ανακηρύχθηκε μία από τις "Women of Influence in Private Markets" από την Private Equity International, ενώ το 2022 συμπεριλήφθηκε στη λίστα με τις 100 Γυναίκες με τη μεγαλύτερη επιρροή στα Χρηματοοικονομικά της εφημερίδας Financial News.  

Η Τερέζα Φαρμάκη '96 στο Βήμα του Κολλεγίου Αθηνών

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Astarte Capital Partners Τερέζα Φαρμάκη ’96 σε μια αποκλειστική συνέντευξη, μιλά για τις γερές βάσεις που πήρε από το Κολλέγιο που τη βοήθησαν στη μετέπειτα πορεία της.


 

Η ομιλία της Τερέζας Φαρμάκη στις μαθήτριές μας

Στο πλαίσιο των συναντήσεων «Μαθητές και Απόφοιτοι συζητούν», που διοργανώνει η Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας και Διαφορετικότητας του Κολλεγίου, η κ. Τερέζα Φαρμάκη ’96, Ιδρυτικό Στέλεχος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Astarte Capital Partners πραγματοποίησε διαδικτυακές συναντήσεις με μαθήτριες του Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών και Κολλεγίου Ψυχικού.

Δείτε περισσότερα εδώ