Μαθητές και απόφοιτοι συζητούν: Διαδικτυακές συναντήσεις με την Έλλη Ανδριοπούλου ’93 και την Τερέζα Φαρμάκη ‘96

Μαθητές και απόφοιτοι συζητούν: Διαδικτυακές συναντήσεις με την Έλλη Ανδριοπούλου ’93 και την Τερέζα Φαρμάκη ‘96

Απρ 1, 2022

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας και Διαφορετικότητας του Κολλεγίου σε συνεργασία με το Τμήμα Επικοινωνίας διοργανώνει συναντήσεις μαθητών/μαθητριών με αποφοίτους του Σχολείου, οι οποίες πραγματοποιούνται σε μικρές ομάδες για να υπάρχει η έννοια της διάδρασης μεταξύ των συμμετεχόντων.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων «Μαθητές και Απόφοιτοι συζητούν», έχουν πραγματοποιηθεί έως σήμερα έξι διαδικτυακές συναντήσεις μαθητριών Λυκείου με την κ. Έλλη Ανδριοπούλου ‘93, Πρόεδρο και Διευθύνουσα Σύμβουλο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και δώδεκα διαδικτυακές συναντήσεις μαθητριών με την κ. Τερέζα Φαρμάκη ’96, Ιδρυτικό Στέλεχος και Διευθύνουσα Σύμβουλο της Astarte Capital Partners.  

Οι κ.κ. Ανδριοπούλου και Φαρμάκη μίλησαν με ειλικρίνεια και ρεαλισμό στα παιδιά, μοιράσθηκαν μαζί τους βιώματα αλλά και αποφάσεις που έλαβαν κατά τη διάρκεια της πορείας τους. Όπως σημείωσαν, καθεμία με βάση τη δική της εμπειρία, οι άνθρωποι συναντούν πολλά εμπόδια και δυσκολίες στη ζωή τους, ταυτόχρονα όμως έχουν και επιτυχίες.

Λίγα λόγια για την Έλλη Ανδριοπούλου

Η Έλλη Ανδριοπούλου αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών το 1993. Είναι κάτοχος πτυχίου Ψυχολογίας από το Deree, The American College of Greece και MBA από το Kellogg School of Management του Πανεπιστημίου Northwestern στις ΗΠΑ.

Από το 2000, έχει εργασθεί στους τομείς της συμβουλευτικής εταιρειών σε θέματα στρατηγικής, ανάπτυξης και marketing αλλά και της τραπεζικής, έχοντας αναλάβει διάφορες διοικητικές θέσεις.

Από το 2012 κατείχε διευθυντικές θέσεις στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) και από τον Ιούνιο του 2020 είναι Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΚΠΙΣΝ.

Το 2021 εξελέγη μέλος του Σωματείου του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος.

Λίγα λόγια για την Τερέζα Φαρμάκη

Η Τερέζα Φαρμάκη αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών το 1996. Είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομικών από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και MBA από το Πανεπιστήμιο Columbia στη Νέα Υόρκη. 

Από το 2015 είναι Ιδρυτικό Στέλεχος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Astarte Capital Partners. Έχει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στις ιδιωτικές αγορές και εκπροσωπεί μία από τις λίγες γυναίκες ιδρυτές στον χώρο των ιδιωτικών κεφαλαίων και των real assets.

Την 1η Ιουλίου 2021 ανακηρύχθηκε ως μία από τις "Women of Influence in Private Markets" από την Private Equity International.  

Επιστροφή