Οργανωτικά θέματα έναρξης σχολικής χρονιάς

Σεπ 10, 2021

 

Αγαπητοί γονείς,

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, σας υπενθυμίζουμε ορισμένες χρηστικές πληροφορίες που θα βοηθήσουν στην οργάνωση της σχολικής ζωής.

Αίθουσες Διδασκαλίας

Οι αίθουσες διδασκαλίας στεγάζονται στα κτήρια «Βασιλεία» (Α΄ Γυμνασίου και εργαστήρια Φυσικών Επιστημών), «Αλεξάνδρα Μαρτίνου» (Β΄ & Γ΄ Γυμνασίου, εργαστήρια Τεχνολογίας, Μουσικής, Καλλιτεχνικών και Η/Υ) και «Γλαύκα» (εργαστήρια Καλλιτεχνικών και Μουσικής).

Γραφεία Διεύθυνσης, Γραμματείας και Ψυχοπαιδαγωγικού Τμήματος

Τα γραφεία της Διεύθυνσης & των Γραμματειών στεγάζονται στον 1ο όροφο της «Βασιλείας» για την Α΄ Γυμνασίου (τηλ. 2106798235, -129), στο Ισόγειο του «Αλεξάνδρα Μαρτίνου» για τη Β΄ Γυμνασίου (τηλ. 2106798167) και στον 1ο όροφο του «Αλεξάνδρα Μαρτίνου» για την Γ΄ Γυμνασίου (τηλ. 2106798219, -353). Το γραφείου του Τμήματος Συμβουλευτικής του Γυμνασίου στεγάζεται στον 1ο όροφο του κτηρίου «Βασιλεία» (τηλ. 2106798140) και το γραφείο Μαθησιακής Στήριξης στον 1ο όροφο του κτηρίου «Αλεξάνδρα Μαρτίνου» (τηλ. 2106798280).

Ωρολόγιο Πρόγραμμα

Το ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων, το οποίο επισυνάπτεται προς διευκόλυνσή σας, έχει ώρα έναρξης στις 08:30 & λήξη στις 15:25, εκτός από την Τετάρτη (λήξη μαθημάτων: 14:40).

Απογευματινές Δράσεις

Οι απογευματινές δράσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή εξ αποστάσεως (17:00-18:20), ανάλογα με τη δραστηριότητα και η έναρξή τους προγραμματίζεται να γίνει στις 21 Σεπτεμβρίου. Θα ενημερωθείτε με ηλεκτρονικό μήνυμα από τη Γραμματεία, εφόσον το παιδί σας πληροί τις προϋποθέσεις να παρακολουθήσει την απογευματινή δράση που έχει αιτηθεί.

Σχολικά Λεωφορεία

Τα σχολικά αναχωρούν 15΄ μετά τη λήξη των μαθημάτων και θα πρέπει οι μαθητές να βρίσκονται έγκαιρα στον προαύλιο χώρο του Μπενακείου.

 

Χρήση Κινητών Τηλεφώνων

Σας υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με την εγκύκλιο Φ.25/103373/Δ1/22-6-2018/ΥΠ.Π.Ε.Θ, οι μαθητές δεν επιτρέπεται να έχουν στην κατοχή τους κινητά τηλέφωνα και οποιαδήποτε άλλη συσκευή ή/και παιχνίδι που διαθέτει σύστημα επεξεργασίας δεδομένων εικόνας και ήχου εντός του σχολικού χώρου.

Ως εκ τούτου, ο μαθητής ο οποίος εμφανίζει στο Σχολείο κινητό τηλέφωνο και οποιαδήποτε άλλη συσκευή που διαθέτει σύστημα επεξεργασίας δεδομένων εικόνας και ήχου, ή κάνει χρήση αυτών, θα ελέγχεται πειθαρχικά, η δε συσκευή θα αφαιρείται από το μαθητή και την πρώτη φορά θα του παραδίδεται μετά τη λήξη των μαθημάτων και αφού έχουν ενημερωθεί και συναινέσει οι γονείς του μαθητή μέσω email ή φαξ. Από τη δεύτερη φορά θα παραδίδεται αποκλειστικά και μόνο στον γονέα του.

Ημέρα Έναρξης Μαθημάτων

Τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021, τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Oι μαθητές θα παρακολουθήσουν στις 11:00΄ την τελετή του αγιασμού στα τμήματά τους (μέσω αναμετάδοσης), λόγω των έκτακτων συνθηκών.

Οι μαθητές την ημέρα αυτή δεν θα φέρουν βιβλία. Πρέπει να έχουν μαζί τους ένα τετράδιο σημειώσεων και αντίστοιχη γραφική ύλη (στυλό, μολύβι), ατομική μάσκα και παγούρι ή μπουκάλι με νερό. Εφόσον δεν επιθυμούν να προμηθευτούν φαγητό από το κυλικείο, καλό θα ήταν να έχουν μαζί τους σε κατάλληλο αεροστεγές δοχείο το ατομικό τους φαγητό. Ta ιατρικά δικαιολογητικά των μαθητών (που έχετε ήδη στείλει ηλεκτρονικά) παρακαλούμε να τα παραδώσετε στην αντίστοιχη Γραμματεία σε κλειστό φάκελο μέσω του παιδιού σας.

Στο portal του Γυμνασίου θα μπορείτε να ενημερώνεστε για όλες τις τρέχουσες πληροφορίες που αφορούν τη βαθμίδα μας (πρόγραμμα, εκδηλώσεις, εκπαιδευτική νομοθεσία, κ.ο.κ.).

Μέτρα αποφυγής διάδοσης του νέου κορωνοϊού

Σύμφωνα με την υπ΄ αριθμόν Δ1α/Γ.Π.οικ.55254 ΚΥΑ για τη λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κατά την έναρξη του σχολικού έτους 2021-2022 και τα μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 κατά τη λειτουργία τους σας ενημερώνουμε ότι:

Α) Η χρήση προστατευτικής μάσκας (απλής χειρουργικής ή υφασμάτινης με κατάλληλες προδιαγραφές) είναι υποχρεωτική για τους/τις μαθητές/τριες σε όλες τις τάξεις, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων στις ακόλουθες περιπτώσεις:

α) στους εσωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων,

β) στους εξωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων,

γ) στα μέσα μεταφοράς μαθητών,

Δεν είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια του φαγητού και κατά τη διάρκεια της γυμναστικής/άθλησης. Στις περιπτώσεις αυτές πρέπει να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις.

Σε περίπτωση που μαθητής/τρια δεν τηρεί τις υποχρεώσεις του ως προς την υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας δεν του/της επιτρέπεται η είσοδος στη σχολική τάξη και λαμβάνει απουσία, ενώ, εφόσον είναι ανήλικος/η, παραμένει σε ειδικό χώρο, με τήρηση όσο το δυνατόν επαρκούς απόστασης και των λοιπών μέτρων προστασίας, μέχρι την παραλαβή του από τους γονείς/κηδεμόνες του/της.

 

Β) Από τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021 οι μαθητές/τριες οι οποίοι/ες κατέχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης το τελευταίο εξάμηνο, εισέρχονται στο Σχολείο με την επίδειξη του εν λόγω πιστοποιητικού ή βεβαίωσης.

Ο προληπτικός διαγνωστικός έλεγχος νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 μέσω δωρεάν αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου είναι υποχρεωτικός για τους μαθητές/τριες που δεν επιδεικνύουν πιστοποιητικό/βεβαίωση εμβολιασμού ή νόσησης το τελευταίο εξάμηνο. Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος νόσησης διενεργείται δύο (2) φορές ανά σχολική εβδομάδα, πριν από την Τρίτη και την Παρασκευή αντιστοίχως. Ο έλεγχος διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις ώρες (24) ώρες πριν από την προσέλευση στο Σχολείο. Κατ’ εξαίρεση, την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του Σχολείου ο πρώτος αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test) διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση του/της μαθητή/τριας στο Σχολείο τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021.

Οι μαθητές/τριες που υποβάλλονται σε υποχρεωτικό αυτοδιαγνωστικό έλεγχο οφείλουν να επιδεικνύουν τη σχολική κάρτα αρνητικού αποτελέσματος κατά την είσοδό τους στα σχολικά λεωφορεία ή στις πύλες εισόδου του Σχολείου.

 

Σας ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά με υγεία και πρόοδο!

 

Νικολέτα Κανελλή

Διευθύντρια Ιδιωτικού Γυμνασίου – Κολλέγιο Ψυχικού

 

Επιστροφή