Η γέφυρα ενώνει τις άκρες των χεριών μας

Η γέφυρα ενώνει τις άκρες των χεριών μας

Δεκ 14, 2019

Με αφορμή τα 10 χρόνια από τον άδικο χαμό του μαθητή μας, Σόλωνα Καρυδάκη, η εκπαιδευτικός του Σχολείου μας, κ. Ειρήνη Κανελλοπούλου παρουσίασε σε όλους τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου του Κολλεγίου Αθηνών,  το πολιτιστικό πρόγραμμα: «Η γέφυρα ενώνει τις άκρες των χεριών μας».

Οι μαθητές μας, μέσα από αυτό το πρόγραμμα, έμαθαν για το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε, όταν ο 15χρονος μαθητής μας διέσχιζε τη διάβαση στη λεωφόρο Κηφισίας.

Πληροφορήθηκαν  για την αντίδραση των συμμαθητών του τις επόμενες μέρες του δυστυχήματος, η οποία και τέλος, έμαθα για τη συλλογική προσπάθεια και την εθελοντική προσφορά που κατέβαλαν τα μέλη της Κολλεγιακής οικογένειας με σκοπό την ανέγερση πεζογέφυρας στο σημείο του δυστυχήματος.

Μέσα από την παρουσίαση παρακολούθησαν το χρονικό κατασκευής της «Γέφυρας Πεζών - Γέφυρας Παιδιών» μέσα από φωτογραφικό υλικό και συνειδητοποίησαν τη μεγάλη σημασία που έχει το έργο αυτό για την κολλεγιακή οικογένεια. Ανέβηκαν και περπάτησαν νοερά στη γέφυρα, θαύμασαν τους «Αγγέλους» του Οδυσσέα Ελύτη.

 

 

Όλοι μας ενώσαμε τις ευχές μας σε μία: «Ποτέ να μην ξαναχαθεί έτσι άδικα καμία παιδική ψυχή» δίνοντας ταυτόχρονα υπόσχεση να διατηρηθεί ανέπαφο αυτό το έργο αγάπης προς την ελληνική κοινωνία.

Επιστροφή