Ομιλία του αστροφυσικού Δ. Σιμόπουλου σε μαθητές του Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών

Ομιλία του αστροφυσικού Δ. Σιμόπουλου σε μαθητές του Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών

Φεβ 7, 2020

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι μαθητές των Ομίλων Αστρονομίας, Περιβάλλοντος, Οικολογήματα & Οικοδραστηριότητες, Χημείας, καθώς και οι μαθητές που θα συμμετάσχουν στην αποστολή στο CERN, την ομιλία του διακεκριμένου αστροφυσικού και επίτιμου διευθυντή του Ευγενιδείου Πλανηταρίου κ. Δ. Σιμόπουλου, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου 2020 στην αίθουσα Χωρέμη. Το θέμα ήταν: «Οι γνώσεις μας για το Σύμπαν».

Αντικείμενα της ομιλίας του ήταν η δημιουργία του Σύμπαντος, οι μέθοδοι και τα όργανα εξερεύνησης αυτού (τηλεσκόπια και διαστημοσυσκευές), θεωρίες σχετικές με την περιγραφή των βασικών συστατικών του Σύμπαντος (καθιερωμένο πρότυπο), πρόσφατες ανακαλύψεις (ανίχνευση βαρυτικών κυμάτων) αλλά και όσα είναι ακόμη άγνωστα για την ανθρωπότητα στον τομέα της Σωματιδιακής Φυσικής και Κοσμολογίας (ασυμμετρία ύλης – αντιύλης, ύπαρξη σκοτεινής ύλης και ενέργειας).

Στην παρουσίασή του, τέλος, αναφέρθηκε και στις συγκρούσεις μαύρων τρυπών, στις σκουληκότρυπες, στη διαστολή του Σύμπαντος, κ.ά., τα οποία κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων.

Τον κ. Σιμόπουλο προλόγισε ο Διευθυντής του Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών, κ. Χρίστος Ι. Κωνσταντόπουλος.

 

Επιστροφή