Διάκριση του Δημοτικού Κολλεγίου Αθηνών στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Μαρ 19, 2019
Το Σάββατο, 16 Μαρτίου 2019, πραγματοποιήθηκε στο κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου, ο τελικός γύρος του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, που διοργανώνεται από τον οργανισμό WRO Hellas.

Το Σάββατο, 16 Μαρτίου 2019, πραγματοποιήθηκε στο κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου, ο τελικός γύρος του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, που διοργανώνεται από τον οργανισμό WRO Hellas.

Ο διαγωνισμός αυτός διεξάγεται με στόχο δάσκαλοι και μαθητές να συνεργαστούν και να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, ώστε να επιλύσουν με δημιουργικό τρόπο ποικίλα προβλήματα χρησιμοποιώντας τις νέες τεχνολογίες.

Στον φετινό διαγωνισμό, στην κατηγορία του Δημοτικού, συμμετείχαν 300 και πλέον ομάδες από όλη την Ελλάδα. Το Σχολείο μας εκπροσώπησε η ομάδα Ρομποτικής, Tech Ports,  με τη  μαθήτρια Χ. Παπαφιλίππου και  τους μαθητές  Ο. Αναγνωστάκη, Σ. Αντωνιάδη και Γ. Χαΐνη καθώς και τη δασκάλα τους κ. Π. Λέλη. Η συμμετοχή της ομάδας μας στέφθηκε με επιτυχία καθώς κατάφερε να κερδίσει επάξια τη 10η θέση στην πανελλήνια κατάταξη και την 5η θέση ανάμεσα στις ομάδες της Αθήνας.

Ο διαγωνισμός είχε ως θέμα: «Αρχιπέλαγος Αιγαίο: Η τεχνολογία βοηθά να αναπτυχθούν τα νησιά». Η ομάδα του Σχολείου μας μεταφέρθηκε νοερά στην Κάσο και κατασκεύασε μια μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Η μονάδα αυτή σχεδιάστηκε να λειτουργεί με τη βοήθεια των κυμάτων της θάλασσας και να εκμεταλλεύεται την αιολική και ηλιακή ενέργεια, τροφοδοτώντας με ηλεκτρικό ρεύμα μια μονάδα αφαλάτωσης νερού. Οι κριτές του διαγωνισμού εκφράστηκαν με πολύ  θερμά σχόλια τόσο για την κατασκευή όσο και για το βάθος της έρευνας που είχαν πραγματοποιήσει οι μαθητές πριν την υλοποίηση του project τους. 

Τα μέλη της ομάδας μας, για να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, προετοιμάζονταν κάθε Παρασκευή, από τις αρχές Οκτωβρίου, με κέφι και φαντασία, ώστε να βρουν λύσεις στα προβλήματα που είχαν να αντιμετωπίσουν. Τους αξίζουν, λοιπόν, πολλά συγχαρητήρια, όχι μόνο για τη συμμετοχή τους, αλλά και για την επιτυχία τους στον τελικό του διαγωνισμού!

Επιστροφή