Εργαστήριο Θερμογραφίας

Εργαστήριο Θερμογραφίας

Μαρ 6, 2019
Την Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2019 ομάδα 29 μαθητών της Γ΄ Γυμνασίου του Κολλεγίου Αθηνών υλοποίησε ένα πολύ ενδιαφέρον εργαστήριο θερμογραφίας στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Φυσικής Σκέψης.

Την Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2019 ομάδα 29 μαθητών της Γ΄ Γυμνασίου του Κολλεγίου Αθηνών υλοποίησε ένα πολύ ενδιαφέρον εργαστήριο θερμογραφίας στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Φυσικής Σκέψης. Οι μαθητές, υπό την καθοδήγηση και την τεχνική υποστήριξη του θερμογράφου κ. Ραπακούλια Νικόλα ΄88, χρησιμοποίησαν δύο υπερσύγχρονες θερμικές κάμερες και πραγματοποίησαν πλήθος εντυπωσιακών πειραμάτων.

Μέσω των θερμικών καμερών οι μαθητές απέκτησαν οπτική πρόσβαση, σε πραγματικό χρόνο, σε θερμικά φαινόμενα που διαφορετικά δεν είναι ορατά. Μεταξύ άλλων οι μαθητές μας είδαν το θερμικό αποτύπωμα του σώματός τους στην καρέκλα, της παλάμης τους στο θρανίο, της σύγκρουσης δύο σωμάτων, της γόμας καθώς σβήνουμε, της θερμότητας που μεταφέρεται από ένα σώμα σε ένα άλλο. Επίσης παρατήρησαν τον βρασμό του νερού, τη θέρμανση ενός μετάλλου και μελέτησαν την επίδραση των σύγχρονων θερμομονωτικών υλικών στη μεταφορά θερμότητας.

Θερμομέτρησαν από απόσταση τους καθηγητές των δύο τμημάτων Φυσικής Σκέψης κκ. Ανδρικόπουλο Νικόλαο και Κωνσταντίνου Παύλο και πληροφορήθηκαν για τις χρήσεις και τις εφαρμογές της θερμογραφίας. Οι δύο ώρες κύλισαν ιδιαίτερα γρήγορα και φυσικά πολύ ευχάριστα. Ήταν πράγματι ένα πολύ "θερμό" εργαστήριο.

Επιστροφή