Τελικός Ρητορικού Διαγωνισμού «Τριών Ιεραρχών» Κολλεγίου Αθηνών

Τελικός Ρητορικού Διαγωνισμού «Τριών Ιεραρχών» Κολλεγίου Αθηνών

Ιαν 22, 2019
Την Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2019, πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο του Κολλεγίου ο τελικός του Ρητορικού Διαγωνισμού «Τριών Ιεραρχών» μαθητών της Α’ Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών για το σχολικό έτος 2018-2019.

Την Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2019, πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο του Κολλεγίου ο τελικός του Ρητορικού Διαγωνισμού «Τριών Ιεραρχών» μαθητών της Α’ Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών για το σχολικό έτος 2018-2019. Νικητής φέτος ανακηρύχθηκε ο Ανδρέας Στρατηγόπουλος, που θα εκφωνήσει το ρητορικό του γύμνασμα στην σχολική εορτή των Τριών Ιεραρχών του Λυκείου την Τρίτη, 29 Ιανουαρίου. Την δεύτερη θέση έλαβε η Αριάδνη Μουκάνη, η οποία θα εκφωνήσει το ρητορικό της γύμνασμα στην σχολική εορτή του Γυμνασίου την ίδια ημέρα.

Οι μαθητές διαγωνίστηκαν με θέμα: «Ένα ανησυχητικό για την εποχή μας φαινόμενο είναι πως τα τελευταία χρόνια μειώνεται ολοένα και περισσότερο η επαφή των νέων με το βιβλίο. Οι Τρεις Ιεράρχες αποτελούν πρότυπο φιλομάθειας και προβάλλουν τη δημιουργική και γόνιμη επαφή με τη γνώση έχοντας αφήσει πλούσιο συγγραφικό έργο. Πώς, σύμφωνα με τη ζωή και τη διδασκαλία των Τριών Ιεραρχών, θα μπορέσει να καλλιεργηθεί η φιλομάθεια και η φιλαναγνωσία στους νέους;».

Η ελλανόδικος επιτροπή του τελικού αποτελείτο από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Συμεών Βενετσιάνο, Πρόεδρο του Ιδρύματος Νεότητας και Οικογενείας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, τον Βασίλειο Τζέρπο, Διευθυντή του Ιστορικού Αρχείου της Εκκλησίας της Ελλάδος και τον Σωτήριο Κόλλια, Θεολόγο στο Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΠΣΠΑ).

 

Στον τελικό του διαγωνισμού προκρίθηκαν οι μαθητές:

Κοτταρίδης Δημήτριος                  

Μελισσινός Γεώργιος-Αλέξανδρος

Μουκάνη Αριάδνη

Μπούρα Άννα

Στρατηγόπουλος Ανδρέας

 

Από την Πρωτοβάθμια Επιτροπή επελέγησαν και οι μαθητές:

Ουρανία Εφραίμογλου

Όλγα Κοτζαμάνη

Μαριάννα Μολυνδρή

Έλλη Μπράβου

Καλλιόπη Πλαμαντούρα

 

Συγχαρητήρια στους μαθητές για την προσπάθειά τους.

Επιστροφή