Συμμετοχή στο ετήσιο συνέδριο αντιπροσώπων της παιδικής HELMEPA

Συμμετοχή στο ετήσιο συνέδριο αντιπροσώπων της παιδικής HELMEPA

Ιαν 28, 2017
Συμμετοχή στο ετήσιο συνέδριο αντιπροσώπων της παιδικής HELMEPA Την Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου έγινε, για 23η συνεχομένη χρονιά, το ετήσιο συνέδριο των

Συμμετοχή στο ετήσιο συνέδριο αντιπροσώπων της παιδικής HELMEPA

 

Την Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου έγινε, για 23η συνεχομένη χρονιά, το ετήσιο συνέδριο των αντιπροσώπων της Παιδικής Helmepa και το Σχολείο μας εκπροσωπήθηκε από τον μαθητή της 4ης τάξης Κωνστανίνο Αιλιανό – Ξάνθο που συνοδευόταν από τον εκπαιδευτικό κ. Υπ. Μουράτογλου.

Δεκατρία παιδιά από τη Φλώρινα, Ροδόπη, Μεσσηνία, Μαγνησία, Λέσβο, Κέρκυρα, Κάσο, Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη, Έβρο, Αιτωλοακαρνανία και Αττική συναντήθηκαν και αντάλλαξαν εμπειρίες για το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα που συμμετέχουν, ενώ αναφέρθηκαν σε περιβαλλοντικά προβλήματα των περιοχών τους.  Επίσης εξέλεξαν το Προεδρείο τους για τη σχολική χρονιά 2016-17. Ο Κωνσταντίνος εκλέχτηκε Γραμματέας του Προεδρείου.

Η παιδική Helmepa είναι ένα περιβαλλοντικό πρόγραμμα της HELMEPA που προσφέρει κάθε χρόνο τη δυνατότητα σε περίπου 6.500 μικρούς μαθητές που γίνονται εθελοντικά μέλη του, να ενημερωθούν και αναλάβουν δράση για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος της πατρίδας μας. Οργανωμένοι σε Ομάδες των 10 και υπό την επίβλεψη ενός εθελοντή εκπαιδευτικού, οι μαθητές επιλέγουν και πραγματοποιούν δραστηριότητες του Προγράμματος για διάστημα ενός έτους. Το περιβαλλοντικό πρόγραμμα "Παιδική HELMEPA" πραγματοποιείται από το "Ναυτιλιακό Επιμορφωτικό Κέντρο της HELMEPA για Πρόληψη της Ρύπανσης, Ασφάλεια στη Θάλασσα και Περιβαλλοντική Ενημέρωση".

 

Συγχαρητήρια στον μαθητή μας για την εκλογή του!

Επιστροφή