Βράβευση μαθητών στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό ""Γαλλοφωνία 2016""

Βράβευση μαθητών στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό ""Γαλλοφωνία 2016""

Απρ 7, 2016
Για άλλη μια χρονιά διοργανώθηκε ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Γαλλοφωνίας 2016, υπό την αιγίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας και της Υπηρεσίας Συνεργ

Για άλλη μια χρονιά διοργανώθηκε ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Γαλλοφωνίας 2016, υπό την αιγίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας και της Υπηρεσίας Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τις γαλλόφωνες Πρεσβείες στην Ελλάδα. Το θέμα του διαγωνισμού ήταν: «Η Γεύση των Λέξεων - Λέξεις που Ανοίγουν την Όρεξη» και συμμετείχαν μαθητές από όλη την Ελλάδα με περισσότερα από 3.300 έργα.

Οι  μαθητές κλήθηκαν να  δημιουργήσουν ένα έργο με το οποίο φαντάζονται « πώς θα μιλούσαν  για  τον μουσακά, τους ντολμάδες, το τζατζίκι ή οποιαδήποτε άλλη ελληνική συνταγή σε συνομήλικά τους  παιδιά από τη Γαλλία και με ποιόν τρόπο θα τα κάνανε να λαχταρίσουν, να ανακαλύψουν και να αγαπήσουν τις γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, τις συνταγές του τόπου τους, και τις παραδοσιακές συνταγές των προγόνων τους». Τα έργα ήταν συλλογικές δημιουργίες των μαθητών της τάξης και έπρεπε να περιλαμβάνουν τρεις από τις δέκα γαλλόφωνες λέξεις που είχαν οριστεί για τη φετινή χρονιά, οι οποίες ήταν: chafouinfada, poudreriedépanneurlumerotte, dracher,  ristrettevigousse,  tap-tapchampagné.

Στον  διαγωνισμό έλαβαν μέρος  και τα επτά τμήματα της 6ης δημοτικού του Σχολείου μας και διακρίθηκε το τμήμα της 6ης δημοτικού του κ. Γ. Βλόνταρτζικ. Οι μαθητές μας δημιούργησαν ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι-φιδάκι, με ερωτήσεις πάνω στην ελληνική κουζίνα.

Οι βραβευθέντες μαθητές είναι οι:

Ανατολάκη Φοίβη Βόσσος Άγγελος Δρίκος Μάριος-Αναστάσιος
Ζησιμοπούλου Χριστίνα-Λαμπρινή Κλητοράκη Χριστίνα Κουμπλής Αλέξανδρος
Κουτά Νεφέλη-Καλλιόπη Λανδράκης Ιωάννης-Έκτωρ Λώλος Παναγιώτης
Παγουλάτος Πέτρος Παπασταύρου Ελένη-Μαργαρίτα Πιστιόλα Αικατερίνη-Ραφαέλα
Σούτσος Νικόλαος Σταμπέλος Χρήστος Στεφανής-Παυλίδης Νικόλαος
Ταρνάρης Νικόλαος Φιλδισάκου Αικατερίνη  

 

Η τελετή βράβευσης έγινε στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας, το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που διαγωνίστηκαν!

 

 

Επιστροφή