Συμμετοχή Ομίλων του Δημοτικού Σχολείου στο Tedxkids@llissos

Συμμετοχή Ομίλων του Δημοτικού Σχολείου στο Tedxkids@llissos

Ιαν 3, 2016
Το Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2015 διοργανώθηκε, στο Pierce-The American College of Greece, τo πρώτο ελληνικό Tedxkids@llissos.

Το Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2015 διοργανώθηκε, στο Pierce-The American College of Greece,  τo πρώτο ελληνικό Tedxkids@llissos.

Το TEDxKids@Ilissos είναι η πρώτη ελληνική TEDx για παιδιά. Φιλοδοξεί να γίνει το «μικρό αδερφάκι» της ελληνικής TEDx κοινότητας και να αποτελέσει δυναμική πλατφόρμα ανταλλαγής ιδεών και εμπειριών σε ζητήματα που αφορούν τα παιδιά. Το TED είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση αφιερωμένη στη διάδοση αξιόλογων ιδεών (Ideas Worth Spreading). Ξεκίνησε πριν 25 περίπου χρόνια στην Καλιφόρνια. Τα αρχικά του προέρχονται από τις λέξεις Technology, Entertainment, Design αν και πλέον η ατζέντα της εκδήλωσης περιλαμβάνει μια ευρύτερη θεματολογία. Το TEDx ακολουθεί τις προδιαγραφές του TED, όπου το «x» δηλώνει την οργάνωση τοπικών και ανεξάρτητων εκδηλώσεων και περιλαμβάνει διαλέξεις, videos και ζωντανές παρουσιάσεις. Tο πρόγραμμα TEDx ξεκίνησε το 2009 και μέσα σε λίγους μήνες προσέλκυσε το διεθνές ενδιαφέρον.

   

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν και διαδραστικά εργαστήρια στα οποία συμμετείχαν μαθήτριες/μαθητές και οι υπεύθυνες δασκάλες από δύο Ομίλους του Δημοτικού του Κολλεγίου Αθηνών. Πιο συγκεκριμένα ο Όμιλος Decoupage με υπεύθυνη την κ. Ι. Αδάμη και τις μαθήτριες: Α. Θεοχάρη, Α. Μίχαλου, Ε. Μίχα, Ν. Πιοβάν καθώς και ο Όμιλος  Ψηφιδωτού με υπεύθυνη την κ. Ειρ. Κανελλοπούλου και τις/τους μαθήτριες/μαθητές: Μ. Δούκα, Μ. Κόνσολα, Ε. Μπερσή, Δ. Πατέρα.  Στα διαδραστικά αυτά εργαστήρια οι μαθητές και οι δασκάλες τους έδειξαν σε μαθητές άλλων σχολείων  την τέχνη του Decoupage και του Ψηφιδωτού, φτιάχνοντας μαζί τους παραμυθένιες κατασκευές. Την αποστολή του Σχολείου συνόδευσαν ο Συνδιευθυντής και Διευθυντής του Λυκείου του Κολλεγίου Αθηνών, κ. Δ. Τσελέντης και ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου του Κολλεγίου Αθηνών, κ. Λ. Ζάχος.

 

Συγχαρητήρια στα παιδιά και τις δασκάλες τους!

Επιστροφή